Lukk søk

Aktuelt

January 5, 2021

Hoveddommer Robert Hallin - Jeg er smittet!

Robert Hallin har fått påvist smitte. Samme dommer dømte også romjulskampen mellom Sparta og Stjernen hvor begge lag nå har bekreftet at de har fått smitte i laget.

Hoveddommer Robert Hallin innrømmer for Nitten.no at han har blitt smittet av Covid-19.

Det var etter romjulskampen mellom Stjernen og Sparta som hovedommeren begynte å merke at kroppen ikke var som normalen. Og i går kom svaret som han hadde fryktet. Positiv. ** Symptomene begynte å komme etter Frisk - Oilers.

Hvordan går det med deg?

- Ting er ikke som det skal. Formen er veldig opp og ned, og har hatt litt pustevansker til tider. Har vondt i kroppen uten at jeg kan forklare smerten. Også har jeg litt feber til og fra. Ikke slikt jeg ønsket å starte 2021, men nå handler det bare om å bli frisk og komme meg utpå isen igjen.

Jeg tar en dag av gangen og gleder meg til å være tilbake på isen igjen. - Hoveddommer Robert Hallin

Både Sparta og Stjernen fikk symptomer etter kampene i romjulen. Og det kan jo se ut som kampene i romjulen var en "smittekamp" av de sjeldne.

Kan virkelig kampen mellom Stjernen og Sparta i romjulen vært en "korona-kamp"?

- Jeg ønsker ikke å spekulere i om akkurat den kampen var det som gjorde at jeg ble smittet, men jeg har fått med meg at både Stjernen og Sparta har vært uheldige med sine tilbakemeldinger på Covid-19 testene. Det som også må legges til er at en annen dommer i romjulen i samme oppgjøret også har fått påvist Covid-19.

Mange kanskje opplever nå i ettertid at dommerne har fått mindre fokus når det kommer til smittefare enn lagene. Og frykten for at ligaen stenges har jo rett og slett gått ut på at hvis flere lag blir smittet. Men hva med dommerne?

Synes du dere dommere har fått for lite fokus på dere med tanke på at dere også er i en slags risikogruppe?

- "Fokuset på dommerne kommer jo som regel hver gang vi gjør en feil her i Norge", sier han med et smil. Neida, vi har restriksjoner og forholde oss til på lik linje med spillerne. Noe annerledes er det med oss dommere, med tanke på at vi ikke har dette som heltidsjobb. Og her ønsker jeg å rette en stor takk til forbundet og alle lagene. De har virkelig tatt dette på alvor og fulgt hver eneste punkt i restriksjonene fra forbundet.

Fokuset rundt hvordan ishockeyforbundet skal løse denne krisen blir bare større og større med timene som går. Og det er ventet at det kommer en uttalelse i løpet av få dager.

Hva tenker Robert Hallin om resterende kamper og sluttspill? Bør ligaen fryses?

- Det har jeg ingen formening om. Jeg synes det er gøy å dømme ishockey, og jeg ser frem mot å være på isen igjen sammen med mine kolleger. Forbundet har min fulle støtte i deres arbeid mot å begrense smitte og de ulike restriksjonene.

Det er ingen hemmelighet at dommerne har dette som en "betalt hobby". Alle dommere tar enten utdannelse eller har en sivil jobb.

Er ikke det å være dommer risikofylt med tanke på at dette ikke er deres sivile jobb?

- Jo, det har du helt rett i. Men det er et valg vi må ta. Og har vi ingen dommere, så blir det heller ingen ishockeykamp. Men jeg skal være ærlig med deg og si at dette dilemmaet ble tatt opp i starten av sesongen. Og igjen må jeg gi skryt til forbundet og ikke minst dommersjef Geir Thomas Olsen som har vært veldig forståelsesfulle til våre meninger og utfordringer rundt dette. Har vi hatt spesielle behov, så løser ting seg.

Nitten.no ønsker Robert Hallin og de utsatte i dommerfamilien riktig god bedring!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form