Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 13, 2022

Holøs frykter han må legge opp: - Tiden flyr litt fra meg

Jonas Holøs signerte en treårskontrakt og flyttet hjem til Sparta i sommer, men backkjempen er redd karrieren nå kan være over før han har rukket å spille en eneste kamp.

Foto: nitten.no

Jonas Holøs er en av norsk hockeys største gjennom tidene. Landslagskaptein, spill i NHL, KHL, SHL, Tyskland og Sveits. I sommer bestemte han seg for å avslutte karrieren i moderklubben Sparta i hjembyen Sarpsborg.

Men backkjempen sliter fortsatt med kneet til tross for et inngrep i sommer. Det ble kun ti kamper i tyske Kölner Haie forrige sesong og nå kan det faktisk bli null i runde to som Sparta-spiller.

- Ja, det er jo reelt det altså, sier Holøs til nitten.no.

Én treningskamp

35-åringen spilte en treningskamp mot Ringerike i høst, men har ikke kunnet trene normalt de siste ukene. Smertene og hevelsene i kneet kommer og går.

- Hvis det ikke blir noe bedre enn det er nå, er det ikke mer å gjøre med. Jeg har fått noen injeksjoner i kneet, men må ellers bare trene godt og gradvis trappe opp samtidig som jeg trener rehab-styrke. Men det er en dårlig skade da brusken aldri vil bli helt slik det var. Vi vet ikke hvor mye belastning det tåler. Det er det som er det store spørsmålet, forklarer Holøs.

- I verste fall er det over?

- Tanken har slått meg, ja. Men jeg gir det noen sjanser til før jeg sier det er endelig. Jeg håper virkelig ikke det er slutt, men tiden flyr litt fra meg.

- Hvor frustrerende er det å gå slik i uvisshet?

- Veldig. Jeg har jo gått skadet i mer eller mindre over ett år. Man får skikkelig sug av å se på treninger og kamper. Jeg har ikke lyst til å gi slipp på det.

Holøs forteller at han snakket grundig med Sparta-ledelsen om kneets tilstand før han i mai ble presentert som prestisjesignering i Sarpsborg til tross for at han kunne tjent bedre andre steder.

- Det var en risiko for at det ikke skulle gå så bra. Det er kjipt hvis det skulle bli sånn, men det er ikke så mye jeg får gjort med det, sier Holøs.

- Hva tror du selv?

- Det har tatt så lang tid ... Noen dager kan jeg være kjempeoptimist og noen dager kjempepessimist. Det spørs litt hvordan treningen har gått og hvilken fot jeg står opp på. Jeg kan tenke det går rett vei et par dager og så hovner det opp igjen og jeg sliter med å gå opp trappen. Det er veldig slitsomt. Det går litt ut over humøret og andre ting, hvis jeg skal være helt ærlig. Det er ingen morsom situasjon å være i.

Optimistisk Nilsen

Trener Sjur Robert Nilsen uttalte følgende til nitten.no da Holøs ble presentert som Sparta-spiller i forkant av VM-turneringen som han misset med skade:

- Jeg håper Jonas vil hjelpe oss ikke bare sportslig nå, men også på sikt med profesjonalisering av hele klubben samt en boost hos publikum og samarbeidspartnere.

Nå kan det i verste fall bli mest av det siste. Nilsen får ikke se Holøs på isen hver dag i Sparta Amfi da backen må ta små steg i håp om å bli bedre, men Sparta-sjefen håper fortsatt 35-åringen blir helt frisk og spilleklar.

- Jeg er ganske sikker på at han kommer til å spille i år og bli en viktig spiller for oss, men man vet aldri. Jeg frykter også at det kan være over, «worst case» er slik, men vi har fått noen gode indikasjoner i det siste. Jeg tror det vil gå bra, men vi vet fortsatt ikke når Jonas er tilbake. Om det er tre uker eller to måneder eller når det er, sier Nilsen til nitten.no.

Mandag presenterte han finske backen Miihkali Teppo som ny Sparta-spiller. Dermed er utenlandskvoten brukt opp og Holøs' erstatter - på kort sikt - på plass.

- Vi håper det skal være en bra mann for oss. Vi har vært litt tynne på backsiden og valgte derfor å fremskynde prosessen, sier Sparta-treneren.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form