Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 17, 2022

Helnorsk målpoeng-suksess: - Sparta har vært flinke i mange år

Åtte spillere noterte seg for målpoeng da Sparta tok stikk nummer to i kvartfinaleserien mot Frisk Asker - alle med norsk pass.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Joda, jeg var klar over det, ja, sier Sjur Robert Nilsen til nitten.no konfrontert med den helnorske poengrekken dagen etter 4-1-seieren i Varner Arena som ga Sparta et strålende utgangspunkt i kvartfinaleduellen.

Calle Spaberg Olsen satte inn 1-1-målet assistert av Niclas Jessesen, Håvard Salsten snudde kampen på pasning fra Eirik Børresen og Sander Thoresen sto bak det tredje Sparta-målet på to minutter godt hjulpet av Henrik Knold og Trym Østby.

Et og et halvt minutt før slutt satte Håkon Løken Pedersen inn 4-1-målet og det åttende målpoeng fra en nordmann.

13 av 20

I Stavanger Oilers' borteseier på Hønefoss var 13 av de 20 målpoengene «norske» mens tilsvarende tall for Lillehammer var 6 av 9 og for Storhamar 6 av 8 i 3-2-seieren over Vålerenga.

- Vi har etterlyst litt at også andre kan produsere. Vi har vært litt avhengige av førsterekka og første powerplay. Derfor er det kjempeviktig for laget med flere som kan bidra. Slik er det i alle sluttspill. Og det er ikke alltid de som har vært poengspillerne i løpet av en lang sesong produserer mest i et sluttspill. Mange ganger er det andre som står frem, sier Nilsen.

- Så er vi også avhengig av de presumptivt beste spillerne for å nå langt i et sluttspill. De må prestere på sitt nivå. Jeg vil ikke nødvendigvis si de skal lage mye mål og poeng, men skal vi nå langt må vi ha med alle mann. Yngre norske, eldre norske og utlendinger.

I tirsdagens Sparta-tropp var importrekken den canadiske målvakten Jake Paterson, latviske Maksims Ponomarenko, svenske-norske Kristian Jakobsson med dobbelt statsborgerskap, finsk-svenske Marcus Fagerudd samt den svenske trioen Emil Lundberg, Martin Grönberg og Daniel Olsson Trkjula.

Jakobsson vant den interne poeng-statistikken i ligaen med 67 poeng foran Niklas Roest med 46, Fagerudd med 42 og Lundberg med 38.

- Jeg syns Sparta har vært flinke til å få frem gode nordmenn i mange år. Spillere som Erlend Lesund, Michael Haga og helt tilbake til Andreas Stene, Martin Røymark. Mange som har blitt gode har vært innom Sparta en eller annen gang i ung alder, sier Nilsen.

Roser Salsten

Sparta har bevisst satset på unge, lokale spillere de siste årene, mens en spiller som Håvard Salsten ble hentet inn i vinter. Han gikk gradene i Storhamar før han skaffet seg seniorerfaring i Grüner.

Denne sesongen har han gjort 26 poeng på 39 seriekamper i debutsesongen i Sarpsborg.

- Han kom hit i august i fjor og har tatt ganske gode kliv i løpet av sesongen. Han har utviklet seg videre til å bli en ordentlig spennende center som spiller og bra og produserer også mot topplagene, sier trener Nilsen.

Årets serietreer leder 2-0 i kamper etter tirsdagens 4-1-seier i Varner Arena. Med Sparta-triumf i kveld har laget minst ett ben i semifinalen.

- Vi kan ikke klage på denne starten, men vi må fortsette. De ledet 1-0 og skapte sjanser på oss før vi scoret tre må på to minutter. Derfor og ut syns jeg det var litt klasseforskjell, men samtidig kunne det lett gått andre veien. I sluttspillet må man ha fokus på hver enkelt kamp. Nå er det helt nye kort som skal deles ut.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form