Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 30, 2021

HC Innsbruck signerer Fjordkraft-duo - vurderer norsk landslagsspiller

Sportssjef Mitch O´Keefe bekrefter til nitten.no at de henter to spillere fra Stjernen kommende sesong. Nå kan også en tredje spiller fra samme klubb være aktuell for den den østerrikske klubben.

Daniel Leavens og Tim McGauley som tjenestegjorde for Stjernen denne sesongen skal nå være klare for HC Innsbruck. Samme klubb hentet også Stjernen-duoen Braden Christoffer og Daniel Ciampini før forrige sesong.

- Det er ikke helt sikkert enda, det er noen klausuler som vi må behandle. Ingenting er signert enda, men vi håper å få de klare i løpet av de neste ukene, forteller sportssjef Mitch O´Keefe på telefon til nitten.no

Duoen fikk en litt treg start hos Fredrikstad-klubben, men poeng-produksjonen tok seg kraftig opp i løpet av sesongen. På 24 kamper gjorde duoen 64 poeng. Dette har også O´Keefe lagt merke til.

- Jeg har sett mye video på guttane, og de har en fantastisk kjemi. Leavens har sin styke i år score mål og har et godt skudd, og McGualey er en god tilrettelegger samt god på skøyter.

Skryter av importene i Fjordkraft-ligaen

Det er ikke første gang HC Innsbruck henter tidligere Fjordkraft-spillere. Før denne sesongen ble Braden Christoffer og Daniel Ciampini hentet til klubben. Adrian Saxrud Danielsen ble også hentet fra Lillehammer.

Har Stjernen blitt en farmerklubb for dere, Mitch?

- He-he, nei det vil jeg ikke si. Men de har vært flinke med sin rekruteringsjobb med sine importer. Importene generelt i Norge har blitt mye bedre, så det er naturlig at vi ser ditt når vi ønsker å forbedre stallen.

Sportssjefen i Østerrike forteller at trioen fra i fjor er ferdige i klubben.

- Ja, vi ønsker dem lykke til videre. Braden Christoffer satt litt for mye utvist for oss. Han hadde et temperament som gjorde at han satt for mye på feil side. Ciampini hadde en leken teknikk, og jeg tror at han vil tjene gode penger et annet sted.

Saxrud Danielsen da?

- Han fikk en tøff start hos oss, men kom seg veldig utover sesongen. Tror dette året var godt for han, og at han lærte masse. En fantastisk fin gutt som jeg håper får en fin karriere videre. Han har mye i seg og jeg likte han veldig godt. En skikkelig fin gutt.

Vurderer Andreas Heier

En spiller han også vurderer er Andreas Heier. Landslagsspilleren har en klausul i sin kontrakt med Stjernen som gjør at han kan reise utenlands for en meget lav sum.

- Vi ser på Andreas Heier ja. Han spilte i samme rekke med de to canadenserne. Men vi har ikke bestemt oss enda for hva vi ønsker her. Men uten tvil meget aktuell for oss, avslutter han.

Heier befinner seg i Danmark med resten av troppen og prøver å spille seg til en VM-tropp i disse tider. Nitten.no har ikke fått tak i Andreas Heier for en kommentar siden landslaget gjennomfører sin morgentrening.

Nitten.no kommer tilbake med mer...

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form