Lukk søk

1. divisjon

March 25, 2022

Haugesund konkurs - Furuset tilbys 1. divisjonsplassen

Skuffelsen var enorm da Furuset rykket ned i kvalifiseringen på hjemmebane. Nå kan den tradisjonsrike Oslo-klubben reddes av en konkurs i Haugesund.

Foto: Sofie Alexandra Kitterød

- Furuset tilbys plassen, bekrefter generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, Ottar Eide, til nitten.no.

Nyheten kommer kun to uker etter 1. divisjonskvalifiseringen i Furuset Forum der Oslo-klubben på siste dag tapte mot nettopp Haugesund og rykket ned. Fredag melder Haugesund-ledelsen at klubben slås konkurs.

- Vi har bestemt oss for å melde oppbud - slå oss konkurs - og er akkurat nå i dialog med kreditorene, forteller nestleder i styret til Haugesund Ishockeyklubb Elite, Svein Vesterli, til Haugesunds Avis.

Avgjøres lørdag

Furuset-manager Ivar Kaas var ikke kjent med Haugesund-konkursen og muligheten som dukket opp fredag formiddag, men sier «er dette tilfelle, må vi jo gå for det». Trener Jonas Torgersen forteller at det er innkalt til et styremøte lørdag.

- Der vil de ta stilling til tilbudet, skriver Torgersen i en sms til nitten.no.

Torgersen snakket før kvalifiseringen om viktigheten av å berge plassen på nivå to da Furuset har mye bra på gang og nivåforskjellen mellom 1. og 2. divisjon er enorm.

-  Vi har full kontroll på økonomien, alt av regninger er betalt, vi har penger på bok, ny markedsansvarlig på plass og en bra materialforvalter. Mye av dette er naturlig i mange klubber, men her har det manglet et skikkelig opplegg i mange år. Det vil være veldig synd dersom det blir 2. divisjonsspill nå, sa treneren foran kvalifiseringen der Bergen vant og rykket opp.

Gir opp

Haugesund Seagulls har slitt med å finansiere 1. divisjonssatsingen og har gjentatte ganger etterlyst større engasjement for hockey i byen. Haugesunds Avis skriver at klubben nylig fikk 500.000 kroner i gave fra skipsrederen Trygve Seglem, men denne tilfalt breddeavdelingen.

Nestleder Vesterli forteller A-laget kunne blitt nedlagt uavhengig av konkursen som ikke vil ramme breddeavdelingen da denne er skilt ut.

- 1. divisjon er helt uaktuelt. Trolig også 2. divisjon. Om vi skal ha et lag i 3. divisjon, blir opp til breddeavdelingen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form