Lukk søk

Aktuelt

January 5, 2021

Hampus Gustafsson til Nitten.no - Helsen er fortsatt viktigst

Hampus Gustafsson skulle ønske at de fikk møte Stjernen i dagens kamp. Covid-19 utbrudd i Fredrikstad har sørget for at dagens kamp er utsatt. Hampus forteller også om savnet til sin familie i Sverige. 

Hampus Gustafsson og hans lag Frisk Asker fikk i går beskjed om at det hadde blitt registrert Covid-19 smitte i Stjernen.

Det resulterte i at Fredrikstad-laget måtte utsette dagens oppgjør mot Frisk Asker i Askerhallen, Storhamar på torsdag og lørdagensoppgjør mot Frisk Asker i Stjernehallen.

Tenker du at ligaen bør ta en pause nå, Hampus?

Heldigvis så er det ikke jeg som skal ta den beslutningen, siden det er et vanskelig spørsmål. Tror jeg snakker for alle når jeg sier at alle ishockeyspillere i Fjordkraftligaen ønsker å spille kamper, men det skal ikke gå på bekostning av at vi kan spre smitten videre til alle andre i samfunnet.

Vi spurte våre følgere på Facebook om hva de ønsket Fjordkraftligaen burde gjøre. Så langt mener ishockeysupportere at ligaen burde fryses i 2 uker.

Hvordan oppfatter du reaksjonen til supporterene rundt dette spørsmålet?

To uker uten kamper kan være et alternativ, så jeg forstår supporterne på det område. Men forstår også de som ønsker å se ishockey i en trist tid.

Det som skaper et stort problem i Fjordkraftligaen er at det er mange som jobber ved siden av ishockeyen og studerer. Sjansen for å få smitte utenfor ishockeyen er også stor. "Vi kan jo ikke be folk om å slutte å skaffe seg en utdannelse eller inntekt" forteller han alvorlig.

Ta bort siste runde, og la oss heller spille vanlig sluttspill - Hampus Gustafsson

Stjernen med syv seiere på rad, dere med tre tap på rad. Kanskje greit å ikke møte Stjernen i dag?

Ha ha, du mener det ja? Nei, vi ønsket virkelig å møte Stjernen i dag og skuffelsen var enorm i garderoben da vi fikk nyheten. Først og fremst for at slike ting skjer i Fjordkraftligaen og hos min tidligere arbeidsgiver Stjernen.

Vi bestemte oss etter Oilers-kampen at vi skulle revansjere dette og starte denne uken med en seier. Og ingenting hadde smakt deiligere enn å slå et lag som ikke har tapt siden 5.desember.

Men! Vi ønsker også å opprettholde respekten og restriksjonene for ikke spre smitten videre. Det er mye viktigere enn ishockey.

Har du forståelse for at mange synes dere er heldige med tanke på at Bobby McIntyre og du var usikre til dagens kamp?

Vi har så mange spillere på vårt lag som kan gjøre denne samme jobben som Bobby og jeg gjør. Bobby hadde nok spilt dagens kamp, og jeg var på is i går. 50/50 om jeg hadde spilt mot Stjernen.

Hvordan er det for deg å ikke se familien i disse tider?

Begynner å bli en stund siden jeg så dem nå. Men jeg lider virkelig med vår keeper Dahlberg som har sine barn og kone i Sverige. Han har sittet alene og pratet med sine barn over Skype i julen. Vi føler veldig med han på det område.

Er ikke "Mamma-Gustafsson" bekymret for sønnen sin da?

De synes naturligvis dette er trist. Er jo første julen hvor vi ikke feirer sammen, så det er jo trist. Men jeg greier meg. Finnes utrolig mange familier som har det mye værre enn oss. Det er dem det virkelig er synd på.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form