Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 7, 2022

Halve ligaen dropper Booth: - Aldri aktuelt for oss

David Booth ønsker seg tilbake til norsk hockey, men frierferden ser ut til å treffe blink kun på Hamar.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Slik nitten.no skrev tirsdag, har NHL-veteranen solgt seg inn hos flere norske toppklubber. Storhamar ønsker å signere Booth, slik Hamar Arbeiderblad meldte mandag, men ellers har responsen vært lunken.

- Jeg og han hadde en hyggelig prat om hva vi tenkte og hva han tenkte, men vi har ikke gjort noe mer enn det. Man blir sikkert blitt blendet av det han har gjort i MS og Vålerenga, men vi har en strategi vi prøver å holde på så det var vel i utgangspunktet aldri aktuelt for oss, sier Frisk Asker-sportssjef Vidar Wold til nitten.no.

- Handler det om økonomi?

- Hva vi snakket om får bli mellom meg og ham. Jeg har ikke noe behov for å ta det i media, men det er helt sikkert noen utfordringer der. Jeg skjønte han hadde vært her på artistskatt tidligere og det gir jo noen utfordringer om man skal hente ham i ettertid, sier Wold og understreker at samtlige Frisk Asker-spillere er på ordinær skatt i 12 måneder.

Ikke Oilers-aktuell

Oilers-sportssjef Pål Haukali Higson har gjennomført flere endringer i troppen den siste tiden, men avviser at David Booth er en mulig mann inn i Stavanger.

- Jeg vet han er ledig på markedet, det gjelder de fleste spillere som står uten klubb, men vi har ikke hatt noe dialog med ham, sier Higson til nitten.no og svarer «nei» på spørsmål om 38-åringen kan ende i DNB Arena.

- Men også dere fikk en henvendelse fra Booth?

- Det er vel en definisjonssak. Vi får stort sett informasjon om alle spillere som er ledige på markedet til enhver tid. Men vi har ikke hatt noe dialog. Hvis vi skal gjøre noe i troppen er det mer behov på backsiden.

Også Vålerenga, Sparta og Stjernen er tilbudt Booths tjenester ut sesongen. De to førstnevnte klubbene avviste tirsdag at veteranen er aktuell.

Lillehammer er for tiden i krevende økonomisk situasjon som gjør en mulig Booth-signering vanskelig mens Ringerike, Manglerud Star og Grüner neppe har ressurser til å knytte til seg den meritterte amerikaneren.

Håp i Storhamar

Anders Myrvold i Vålerengas sportsutvalg forklarte tirsdag hvorfor mannen med over 500 kamper i NHL ikke er aktuell for en retur til Jordal:

- Vi innså raskt at vi nå måtte utligne skatten han hadde i MS det første året (artistskatt 15 prosent) og andre året hos oss (kildeskatt 25 prosent). Da ble regnestykket kun på etterbetaling av tidligere skatt altfor høyt til at vi ønsket å gå videre med det, sa Myrvold til nitten.no.

Booth kom til Norge og norsk hockey for første gang i desember 2019 da han ble hentet til Manglerud Star der han gjorde 20 mål på 22 kamper. I Vålerenga forrige sesong ble det 29 poeng på 15 seriekamper.

Sjur Rakstad-Larsen i Storhamars sportsutvalg sa til HA mandag at klubben nå jobber for nok et Booth-comeback i norsk hockey.

- Vi har gjort en opsjon som går på finansiering. Hvis dette går i orden, blir Booth «Folkespilleren» denne sesongen. Vi må gjøre et forsøk når denne muligheten dukket opp, sier Rakstad-Larsen til avisen.

- Jeg er optimist. Tidligere folkespillerkamper har gitt i snitt mellom 500.000 og 600.000 kroner i ekstrainntekter (bedrifter). Da er det i boks. Han har jenket seg mye på lønn underveis her.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form