Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 14, 2023

Halmrast tilbake i Grüner: - Kult å spille matcher som betyr noe

Leo Halmrast er tilbake i norsk hockey for å hjelpe Grüner med å berge plassen i Fjordkraft-ligaen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg ser veldig frem mot dette! Det er kult å spille matcher som betyr noe, sier Halmrast til nitten.no.

Ting har skjedd fort for Oslo-gutten de siste dagene. Fredag ble kontakten med gamleklubben Grüner opprettet og søndag var 19-åringen på plass på trening på Grünerløkka.

I dag reiser han til Sarpsborg med sine nye lagkompiser for å spille den utsatte kampen mot Sparta.

- Jeg kjenner ganske mange av guttene så det er hyggelig å være tilbake, sier Halmrast.

Fra Sverige

Unggutten kom opp gjennom Vålerenga-systemet og var spådd en stor fremtid på Jordal, men var innom nettopp Grüner på lån før han dro til svenske Modo.

Etter 43 poeng på 42 kamper for Modos U20-lag og seks kamper i HockeyAllsvenskan gikk turen sørover til Oskarshamn. Denne sesongen har Halmrast gjort 37 poeng på 32 kamper for klubbens U20-lag.

Håpet var å få sjansen i SHL sammen med klubbkompisene og landsmennene Emil Martinsen Lilleberg, men debuten har latt vente på seg.

- Det har vært en fin og lærerik tid i Sverige, men nå var det bra timing for å gjøre noe annet. Oskarshamn har ikke så mye å spille for fremover så da hentet Grüner meg hjem, sier Halmrast.

19-åringen har ikke kontrakt med svenskene videre og vet nå ikke hvor han ender opp neste sesong.

- Jeg tenker ikke så mye på det nå. Nå skal jeg gjøre det best mulig der jeg er så får vi ta det etter hvert, sier Halmrast.

Forsterker

Nitten.no skrev forrige uke om hvordan Grüner ønsket å ruste opp troppen foran innspurten og kvalifiseringsspillet. Furuset-trioen Marius Johansen, Shafaat Hashim og målvakten Anders Haugum ble alle hentet til samarbeidsklubben på Grünerløkka

- Vi har ingen kjempestor tropp. Nå forbereder vi oss på kvalifisering og vet hva som gjelder. I fjor lå vi godt an etter en god start der vi presterte bra, men etter at vi dro til Narvik med sykdom i laget, hentet vi oss aldri skikkelig inn igjen. Flere av spillerne var ute resten av sesongen. Det var litt læring for oss, sa Grüner-sjef Trond-Erik Larsen til nitten.no.

Nå er også Halmrast klar og med i troppen som reiser til Sarpsborg i kveld. Etter kveldens match vil samtlige lag i Fjordkraft-ligaen ha spilt 40 kamper der Grüner vil ende som nummer ti mens Sparta kjemper om seriegull.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form