Lukk søk

Elitehockeyligaen

May 11, 2023

Haga snakker med flere norske klubber: - Ingenting er låst

SANDVIKA (nitten.no) Michael Haga vurderer å flytte hjem til Norge denne sommeren, men det er i så fall ingen selvfølge at 31-åringen returnerer til Frisk Asker.

Foto med tillatelse: Alexander Henningsen

Michael Haga er en av flere landslagsspillere som reiser til Latvia uten å ha avklart klubbfremtiden.

31-åringen fra Asker kommer fra en god sesong i Østerrike med 45 poeng på 43 kamper for Black Wings Linz og skal bruke de kommende ukene til å finne ut av om det er på tide å flytte hjem eller greit å bli utenlands minst ett år til.

- Jeg vil kanskje helst spille i utlandet, men det spørs litt hva som dukker opp. Vi har fått et lite barn så det endrer jo også litt hvordan man tenker og hvor man vil være. Vi får se litt, sier Haga til nitten.no.

- Det føles litt tidlig å reise hjem?

- Både og. Vi får se. Jeg snakker med litt norske klubber også.

Frisk Asker-retur?

Det begynner å bli lenge siden landslagsspilleren dro fra Asker for første gang. Sommeren 2010 ble det overgang til Luleå og senere én sesong i Sparta Sarpsborg før Haga var tilbake i Askerhallen i 2013/14-sesongen.

Almtuna hentet 31-åringen tilbake til svensk hockey der det også ble spill for Djurgården, Örebro, Mora og AIK før de to siste sesongene er tilbragt i finske Lukko og Black Wings Linz i Østerrike.

- Det har vært et bra år der, spennende med ny liga og nytt land. Jeg har tilbud derfra også så jeg må se litt på helheten, men nå er det fokus på VM, sier Haga som ser for seg å ta en avgjørelse etter mesterskapet i Latvia.

- Er det gitt at det blir Frisk Asker hvis det blir Norge?

- Nei, jeg har pratet med et par andre klubber også så det er ikke låst.

Etter det nitten.no erfarer er det nettopp gamleklubben Frisk Asker og Vålerenga som størst lengst frem i køen av interessenter dersom Haga lander på å flytte hjem.

- Hehe, ryktene sier mye rart de. Vi får se hva det blir, sier Asker-gutten.

Mye ansvar

I en VM-tropp som ble langt yngre enn antatt er Michael Haga en av de rutinerte brikkene som vil få mye ansvar. Det så man også i helgens to siste oppkjøringskamper mot Frankrike på hjemmebane i Asker.

- En yngre tropp er jo noe mange har etterlyst et par år nå. Det er moro at de unge får sjansen, men vi har noe rutine også så forhåpentligvis blir det en bra miks, sier Haga.

- Det blir mer ansvar på deg?

- Det må bli det, men vi får ta og gi litt av hverandre. Det er mange unge som kommer inn med mye entusiasme og energi. Vi som har vært med noen VM går kanskje litt i samme grøten, men når man ser hvor moro og spennende de syns dette er så blir man litt smittet.

Lørdagens åpningskamp mot Kasakhstan blir av det meget viktige slaget i en turnering der de største optimistene håper på kvartfinale og pessimistene frykter nedrykk.

- Vi satser på en kvartfinale, men det er alltid veldig jevnt om de plassene. Noen nøkkelkamper avgjør. Risikoen for å rykke ned nå er den samme nå som alle andre år. Vi må være påskrudd i kampene som er ekstra viktige og kanskje overraskende i noen andre, sier Haga.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form