Lukk søk

Elitehockeyligaen

June 14, 2023

Haga hjem for å ta gull med Frisk: - Enklere valg enn jeg hadde sett for meg

Michael Haga har bestemt seg. Asker-gutten vraket blant annet Vålerenga og har nå signert en fireårskontrakt med gamleklubben Frisk Asker.

Foto med tillatelse: Frisk Asker

Allerede før VM forklarte Haga at han var usikker på om han skulle flytte hjem eller gå løs på nok en sesong i utlandet.

Nitten.no skrev da at gamleklubben Frisk og Vålerenga sto lengst fremme i køen av interessenter. Vålerenga bekreftet nylig at Haga hadde avslått deres tilbud, men Vidar Wold har fått motsatt svar.

Haga flytter hjem og har signert en fireårskontrakt med Frisk Asker.

-  Vi var i utgangspunktet usikre på hva vi skulle gjøre den kommende sesongen, men da valget falt på å flytte hjem var Frisk selvfølgelig høyest på listen. Etter så mange år ute og med en del klubbskifter trodde jeg ikke at følelsene rundt Frisk skulle være like sterke som de en gang var. Men da vi begynte prosessen, var valget enklere enn jeg hadde sett for meg i starten. Det er utrolig morsomt med Varner Arena og jeg vil være med på utviklingen, bygge Frisk til et topplag – der de skal være, sier Haga.

Tilbake

Det begynner å bli lenge siden Haga dro fra Asker for første gang. Sommeren 2010 signerte han for Luleå og spilte senere én sesong i Sparta Sarpsborg før han returnerte til Askerhallen i 2013/14-sesongen.

Almtuna hentet 31-åringen tilbake til svensk hockey der det også ble spill for Djurgården, Örebro, Mora og AIK før de to siste sesongene er tilbragt i finske Lukko og Black Wings Linz i Østerrike. I Linz ble det 45 poeng på 43 kamper denne sesongen.

- Jeg gleder meg veldig til å komme hjem å spille for Frisk-fans og Asker-publikumet som har blitt litt større siden jeg spilte her for ti år siden. Jeg har spilt to landslagskamper i Varner Arena, men det å skulle spille der med Frisk-drakt blir utrolig stort. Jeg gleder meg til å være med på å bygge et lag som skal kjempe om gull hvert år, sier Haga

Med Roy Johansen inn som ny sjef, begynner Frisk-troppen å ta form. I likhet med Haga er Tobias Fladeby en annen som nå vender tilbake etter spill i nettopp Østerrike.

- Laget ser veldig spennende ut. Det er en god kombinasjon av eldre rutinerte og litt yngre spillere. Etter mange år utenlands har jeg lært meg at stammen har alt og si for laget. Det er de som setter standarden og kulturen.

Fornøyd sportssjef

Vidar Wold uttalte før helgen at Hagas signatur sto høyt på ønskelisten i Varner Arena, og bekreftet at klubben fortsatt hadde dialog med 31-åringen.

Nå er avtalen signert og Asker-gutten ventes å avslutte karrieren på hjemstedet med fireårskontrakten.

- Det at Asker-gutter av Haga sitt kaliber velger å vende tilbake til moderklubben er vi svært glade for. Haga er en ettertraktet spiller, og det at han nå har signert for oss viser at det langsiktige arbeidet med å følge opp egne spillere i utlandet bærer frukter. I han får vi en spiller med internasjonal erfaring, som vil komme yngre spillere til gode. En av mange styrker til Michael er overtallsspillet - noe som vi så at vi savnet i forrige sesong, sier Wold.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form