Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 27, 2022

Grüner om spillerjakten: - Milevis forskjell

Etter tre sesonger på øverste nivå opplever Grüner-ledelsen en helt annen interesse for å spille for hovedstadsklubben enn etter det historiske opprykket.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg skal ikke si himmel og helvete, men det er milevis forskjell, sier Grüner-trener Morten Elverud til nitten.no.

I sommer har Grüner mistet viktige brikker som William Mäkinen, Petter Birkheim Andersen, Vetle Østrem Salsten og målvakten Quentin Papillon. Da hjelper det å ha fått en sterkere posisjon i norsk hockey i jakten på erstattere.

Elverud har så langt sikret seg trioen Kevin Berg, Lars Erik Francke-Enersen og Eirik Solbrekken Lavik fra Lørenskog, Jørgen Kvål og Nils Carnbäck fra Narvik, Jakob Wkstøl og  Emil Holm Larsen kommer fra Vålerenga samt importene  Linden Marshall, Jussi Tammela og den ferskesten nykommeren - Karl Olovsson fra Troja-Ljungby.

- Det er en helt annen situasjon for oss nå kontra da vi rykket opp, sier Elverud.

Sesong fire

Grüner tok 16 poeng i den historiske sesongen på øverste nivå, i amputerte 20/21 ble det tre seirer, 17 tap og 10 poeng mens de lilla forrige sesong vant fem kamper og plukket 23 poeng.

Fire strake sesonger på øverste nivå har gjort noe med attraktiviteten og omgivelsenes syn på Grüner.

- Det er ikke slik at vi kan plukke fritt så klart, men det er veldig stor forskjell. Jeg tror mange ser det er mulig å få en større rolle hos oss og at mange spillere har utviklet seg veldig godt her. Det ville også vært rart om ikke spillerne fikk med seg det, sier Elverud og fortsetter:

- Etter opprykket var det helt tørt. Jeg tror mange var usikre på hva vi var. Nå har vi vist at vi er en seriøs klubb som jobber hardt for å utvikle spillere samtidig som vi jakter resultater. Jeg er ganske sikker på den usikkerheten er borte.

- Dere kan kanskje også tilby mer nå i form av økt profesjonalitet og økte midler?

- Vi går i riktig retning på alle områder. Vi står sterkere selv om vi liker å skynde oss langsomt.

Mål: Sluttspill

En plass blant de åtte beste og kvartfinale var målet forrige sesong og blir målet igjen på Grünerløkka. Elverud er ikke i mål med troppen, men er godt fornøyd med tilstanden og gir følgende status posisjon for posisjon:

- Bakerst er vi veldig fornøyde med å få inn Linden Marshall. Vi har sett ham en del og kun fått gode rapporter. Jeg føler meg trygg på at det er en veldig god signering. Også er vi veldig glade for at Mikkel Wik er frisk etter å ha fått hele forrige sesong ødelagt. Han har hatt en fin utvikling hos oss og var i god form før han ble syk. Så får vi se om vi henter inn en tredje målvakt eller ikke.

- På backsiden har vi noen tunge tap, men vi har forsøkt å hente de norske ungguttene vi mener har størst potensial og er veldig fornøyde med de vi har fått tak i. Den norske stammen på backsiden er spennende og i tillegg skal vi ha noen utenlandsk inn der. Det jobber vi med, men det må være rett spillertype og riktig pris.

- Etter forrige sesong mente vi at vi hadde vært litt for tynne fremover. Det har vi forsøkt å adressere. Her har vi store forventninger til de tre importene, slik det skal være, i tillegg til de norske vi har re-signert. Jeg syns det ser spennende ut.

Også på løpersiden ønsker Elverud å forsterke ytterligere samtidig som han er spent på Trym Auren som er på vei tilbake etter å ha fått store deler av forrige sesong spolert.

- Vi liker det vi har til nå. Jeg tror vi får en mer balansert tropp enn vi hadde. Jeg syns vi stort sett spilte på et ganske jevnt nivå forrige sesong, og det tror jeg vi kommer til å gjøre nå også, men håpet er at vi blir enda sterkere. Jeg forventer at ungguttene som har fått mye istid tar ytterligere steg. Da skal vi totalt sett bli bedre, oppsummerer Grüner-treneren.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form