Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 15, 2023

Grüner om mulig MS-samarbeid: - Mye positivt i det

Grüner og Manglerud Star ser på mulighetene for å samarbeide om et Oslo-lag på øverste nivå neste sesong.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg kan ikke si så mye enda, men vi er i dialog så får vi se om dette er noe vi kan bygge videre på, sier Grüners daglige leder Trond-Erik Larsen til nitten.no.

Fredag ettermiddag signerte han følgende pressemelding på klubbens hjemmeside:

«Vi ønsker med dette å informere om at det er opprettet dialog mellom ishockeyklubbene Grüner og MS for å avklare mulighetene om ett felles samarbeidslag i Eliteserien herrer. Vi kommer tilbake med oppdateringer etter de innledende samtalene ift eventuell videre fremdrift».

Raske svar

Grüner rykket ned fra øverste nivå denne våren etter en dramatisk kvalifisering mens Manglerud Star endte som nummer åtte etter en turbulent sesong preget av store økonomiske problemer.

I Grünerhallen har de lilla stålkontroll på klubbkassa, og de to Oslo-naboene ser nå på om de kan utnytte hverandres styrker i et mulig samarbeid. Om det betyr fusjon, et satsingslag ala Spektrum Flyers eller en annen løsning er ikke avklart.

- Det er ikke så mye mer å si nå enn at det er snakk om innledende samtaler, men vi følte et behov for å forteller omverdenen om dette da jeg har vært på besøk i Manglerudhallen og praten begynte å gå. Da er det greit å informere om at vi snakker sammen for å se om vi kan få til noe, men mer er det ikke å si nå, presiserer Larsen.

Det er likevel klart at de to Oslo-klubbene må konkludere raskt med tanke på påmelding for seriespill 2023/2024. Etter det nitten.no forstår jobber Grüner og Manglerud Star for å nærme seg en avklaring allerede neste uke.

- Vi være effektive, men får se hva som kommer ut av det. Det er dumt å pynte et tre som kanskje ikke skal opp, billedlegger Larsen.

- Det er spennende planer for dere?

- Absolutt! Det er mye positivt i det, syns jeg.

Stort underskudd

At økonomi er en sentral del av dialogen mellom de to klubbene, er ingen hemmelighet. Manglerud Star gikk hele 2,3 millioner i underskudd i 2022 til tross for at det ble dratt i nødbremsen før jul og både importene og trenerteamet forsvant.

Styreleder Henning Thoresen har trukket seg ut og borte er også ambisjonene som ble lansert i «Garasjen» i fjor sommer.

- Jeg tror MS må finne sin form og være det laget som dyrker frem unge, gode talenter slik vi har vært kjent for. Vi må tilbake til røttene. Bredden driver godt med god satsing på U20, U18 og nedover. Jeg tror ikke vi blir en klubb som vinner kongepokaler de neste årene, men vi kan få frem talenter som norsk hockey kan ha glede av, har Ove Sundelius, leder av klubbens interimstyre, uttalt til nitten.no tidligere i vår.

- Det betyr en mer edruelig satsing neste sesong?

- Det gjør det.

Nå kan den satsingen bli i samarbeid med de lilla fra Grünerløkka.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form