Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 6, 2022

Grüner har unngått smitte: - Vi maser på spillerne hele tiden

Grüner føler på et ansvar overfor spillerne, deres familier, laget, klubben og ikke minst hele Fjordkraft-ligaen med ekstra fokus på smittevern i disse dager.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Ja, nå er vi tilbake til ... Det har vært litt dag for dag, men nå nærmer vi oss time for time, sier Grüners daglige leder Trond-Erik Larsen til nitten.no.

Mens flere av torsdagens kamper måtte avlyses og Frisk Asker har fire korona-relaterte forfall, spilles det hockey i Grünerhallen der Lillehammer, som nylig var gjennom et omfattende utbrudd kommer på besøk.

- Vi snakket med Lillehammer senest i morges. De spilte jo mot Storhamar, som nå har smitte, tirsdag, men de er klarert så da blir det kamp, sier Larsen.

Strenge

Grüner-lederen mener det er helt tilfeldig at klubben med begrensede ressurser har klart å holde troppen smittefri hele sesongen og er livredd for å jinxe noe nå som denne artikkelen er publisert.

- Dette treffer helt tilfeldig. Vi gjør sikkert ikke noe annet enn de andre. Men vi maser på spillerne hele tiden. Vi ber de tenke på hvem de er sammen med. Ønsker man å treffe en kompis i julen, er det kanskje best å la være. Vi har et ansvar her og tar flere grep for å skåne elite herrer og elite damer. Konsekvensene blir så store der dersom hvis det blir smitte, påpeker Larsen.

- Vi har veldig fokus på dette nå. Vi føler et ansvar for oss selv, familiene, laget, klubben og ikke minst de andre klubbene i ligaen, TV-avtaler, sponsorer. Men det er mange hos oss som har jobb og går på skole. Og selv om man har ishockey som jobb, klarer man ikke isolere seg helt. Dette er så tilfeldig.

- Så dere har vært heldige og flinke?

- Ja, det er både og. Vi gjør så godt vi kan. Det var noe smitte i sommer, men det påvirket ikke laget. Vi har også hatt noen nærkontakt-tilfeller, men da er det spillere som ikke har vært sammen med laget. Det er flaks. Her er det tilfeldigheter og flaks samtidig som man skal være observant og føle på et ansvar, svarer Larsen.

- Hvor mye kan dere pålegge spillerne deres å unngå nærkontakter?

- Noen kan si vi er amatører som ikke kan isolere oss i samme grad som de heltidsansatte. Men de har familier og venner de også. Vi er like proffe som alle andre når det kommer til håndtering av dette i hallen. I et område med masse mennesker har vi klart oss hittil. Bank i bordet!

Nedrykk?

Larsen tror ikke ligaen vil bli stoppet som i fjor slik situasjonen er nå til tross for en rekke utsatte kamper og smitte i flere lag de siste ukene.

- Og jeg tror ikke vi blir stengt ned av myndighetene. Utfordringen er dette med karantener og å finne datoer til alle utsatte kamper. Det er ikke lett for noen dette her. Det er fryktelig vanskelig. Jeg har selv en kone i helsesektoren som føler dette med kroppen og deler sine opplevelser med meg, forteller Grüner-lederen.

Grüner berget plassen forrige sesong da de i snitt tok flere poeng enn Narvik før ligaen ble stoppet. Skulle noe lignende skje igjen, må de lilla holde Manglerud Star bak seg for å unngå 1. divisjonsspill til høsten. Regelverket sier:

«Om det ikke kan gjennomføres kvalifisering mellom Fjordkraft-ligaen, 1 div og 2. div etter endt seriespill vil lavest rangerte lag fra hhv Fjordkraft-ligaen og 1 div rykke direkte ned, mens lag rank 1 fra 1 div og 2 div vil rykke direkte opp. Dette forutsetter at seriene (Fjordkraft-ligaen, 1. div og 2. div) har blitt gjennomført med minimum kampantall likt dobbel serie der kampantallet er avgjørende».

- Konsekvensen er så alvorlig for oss som ligger i bunnen. Mister vi noen sentrale spillere, har det mer å si for oss enn Stavanger som har fire sterke rekker. Vi får håpe det kan fullføres og at vi i det minste kan få arrangert en kvalifisering, sier Larsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form