Lukk søk

1. divisjon

February 28, 2024

Grüner før play in-duellen: - Aldri hatt opprykk som mål

Grüner sier ikke nei takk til EHL-comeback, men har ikke hatt opprykk som målsetting denne sesongen i motsetning til kveldens motstander Nidaros.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Vi har aldri hatt opprykk som mål, men spiller hver kamp for å vinne. Så teller vi opp til slutt.

Det er innstillingen i Grüner-leiren foran play in-duellen mot Nidaros, ifølge daglig leder Trond-Erik Larsen. De lilla fra Grünerløkka hadde derimot som målsetting å vinne 1. divisjon, men endte 13 poeng bak Narvik.

- Det var kjedelig at vi havnet så langt bak, men da det først skjedde ville vi gjerne sikre andreplassen. Sånn sett ble det ingen optimal avslutning på seriespillet, sier Larsen.

At Grüner mistet andreplassen til Nidaros medfører at det er trønderne som går inn i play in-kampene med hjemmebanfordel.

- Klart det er surt, kommenterer Larsen.

Motsatt formutvikling

Grüner så ut til å ha meget god kontroll på plassen bak Narvik, men tapte fem av sju kamper en periode før serien ble avsluttet med to brakseirer over Furuset.

Nidaros derimot har vunnet 14 av sine siste 15 kamper og hele 11 på rad inkludert 7-4 og 5-2 over Grüner tidligere i februar.

- Nidaros hadde litt startproblemer, men vi har visst hele veien at de er et bra lag. Vi har hatt litt lite flyt etter jul og tapt jevne kamper. Det er ikke mange uker siden vi ledet 4-1 der oppe og leverte en av våre beste kamper hele sesongen, påpeker Larsen om oppgjøret Nidaros snudde til 7-4-seier.

- Vårt beste og dårligste kom frem i den kampen. Frem til det gjensto 12 minutter følte vi ikke de hadde så mye å stille opp med.

Opprykk?

Trønder-satsingen Nidaros vant 1. divisjon forrige sesong, men røk da i en dramatisk play in-serie mot Comet. Ifølge klubbens handlingsplan er det opprykk som gjelder denne sesongen.

- Vi ser på dette som en veldig jevn kampserie. 50-50. Hos oss er det ikke noe must med opprykk eller et krav fra omgivelsene. Men det er klart vi har tenkt tanken og er forberedt på det hvis det skulle skje. De fire årene vi har oppe var beintøffe, men også veldig gøy. Vi vet hva vi går til og har kontroll på økonomien, sier Larsen som igjen kan presentere et lite overskudd.

- I motsetning til flere kolleger i EHL og 1. divisjon er vi ikke på handlingsplan. Vi bruker ikke mer enn vi har.

Etter oppgjøret i Leangen Arena onsdag, fortsetter play in-duellen på Grünerløkka fredag.

Narvik tok hele 26 poeng mer enn fjerdeplasserte Gjøvik, men da seriespillet ble avsluttet i helgen var det med en sterk Gjøvik-seier i Nordkraft Arena. Fredag møtes de to igjen samme sted til første match i den andre play in-fighten.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form