1. divisjon

March 5, 2024

Grüner-comeback sikrer ny hockeyfest i Trondheim

GRÜNERLØKKA (nitten.no) Grüners comeback sørger for at Nidaros for andre sesong på rad må ut i en femte og avgjørende play in-kamp.

Forrige sesong ble Comet for sterke for daværende serieleder Nidaros i den avgjørende femte kampen.

Nå er det klart for nok en dramatisk hockeyfest i Leangen Arena fredag kveld. De formsterke trønderne avsluttet 1. divisjon forrykende og ledet også 2-0 i kamper i play in-serien, men to strake Grüner-seirer tvinger frem en match fem.

Der bør det blir trangt om plassene.

Mot spillets gang

Grüner åpnet best og skaffet seg et spillemessig overtak, men Alexander Johansson tok det som kom og fikk også hjelp av stolpen da Oscar Englund lurte målvakten.

Der var derfor noe mot spillets gang at Joakim Vestavik Hofstad sendte trønderne foran i Grünerhallen alene med Anton Malmborg. Nidaros red av et undertall, men 52 sekunder før pause sprakk nullen.

Et solid Grüner-press endte med at Kevin Berg banket inn 1-1-målet. Og tre og et halvt minutt ut i midtperioden var matchen snudd. Med Anders Jonassen utvist kjempet Shafaat Hashim pucken over streken.

Trykket på

Nidaros fikk to minutter i fem mot tre midtveis i kampen uten å score.

Mål ble det heller ikke da Malmborg vant duellen med Edvard Gjøs da trønderne ble tildelt straffeslag. Perioden ble avsluttet med to nye Nidaros-overtall uten uttelling.

Gjestene slet med å skape nok i tredje periode mot et hardtarbeidende Grüner, men fikk dropp i Grüners sone ett minutt før slutt, tok ut målvakten og begjærte time out.

Det endte med at Hashim satte pucken i tomt bur og avgjorde matchen.