Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 14, 2024

«Greven» åpner for VIF-comeback: - Å få oppleve en kvartfinale mot laget jeg kom hit for og var en del av i ni år er kjempekult

Filip Gunnarsson spaserer til bortekampen mot VIF i kveld og kvartfinalemøtet med klubben han åpner for å avslutte karrieren i.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Det var vel litt som ventet at de valgte oss. Men vi er fornøyde med det, vi. Det blir tøft, men vi har spilt bra mot dem hele sesongen, sier Filip Gunnarsson til nitten.no.

Vålerenga skaffet seg en utfordring da de mistet andreplassen og måtte velge mellom Stjernen og Frisk Asker som første motstander i sluttspillet. Løsningen ble en duell med Fredrikstad-gjengen de står med tre strake tap mot.

- Vi er underdogs med tynnere tropp, men skal gi dem skikkelig fight. Jeg tror nøkkelkampen blir den første. Hvis vi skulle ta den begynner de nok å tenke litt på Jordal. De har presset på seg og skal til semifinale med sin satsing, økonomi og nye spillere. Vi har en litt annen hverdag her i Fredrikstad. En god start blir viktig.

Ni år i Vålerenga

Og Gunnarsson vet hva han snakker om. «Greven» ble hentet til Norge og Oslo av Vålerenga høsten 2012 og spilte godt over 400 kamper for klubben fordelt på ni sesonger.

- Er disse kampene fortsatt litt spesielle for deg?

- Ja, det er de. Jeg kommer til å ha mange venner på tribunen og kanskje er det også min siste sesong. At man da får oppleve en kvartfinale mot laget jeg kom hit for og var en del av i ni år er kjempekult. Det blir all in.

32-åringen er Stjernen-spiller også neste sesong dersom han ønsker. Avgjørelsen tas etter sluttspillet.

Da han ble spurt om fremtiden av Fredriksstad Blad for to uker siden, var Gunnarsson tydelig på at det maks blir én sesong til. På spørsmål om hvor, svarte han:

- Enten i Stjernen eller Vålerenga.

Vålerenga-sportssjef Anders Myrvold sier til nitten.no at han ikke kommenterer om spillere er aktuelle eller ikke under sluttspillet.

Comeback?

Gunnarsson er fortatt bosatt rett ved Jordal og er i ferd med å avslutte sin tredje sesong med pendling til Fredrikstad. Så sent som i fjor høst snakket han med VIF-ledelsen om en mulig retur til Jordal neste sesong.

- Nå kan det jo tenkes de har gått videre med noe annet eller det ikke er aktuelt lenger. Det vet jeg ikke. Og jeg vet heller ikke om jeg skal spille noe mer. Det får vi ta etter sluttspillet. Nå er det fokus på kvartfinaler med Stjernen, sier svensken.

JJ Piccinich, Austin Cangelosi, Ludvig Jardeskog, Brendan Ellis, Emil Buskoven, Eskil Stene, Håkon Imset Storm, Calle Spaberg Olsen og Magnus Eikrem Haugen manglet alle da Stjernen avsluttet seriespillet med 9-0-tap mot Sparta Sarpsborg. Torsdag ventes en rekke av disse tilbake.

- Fem faste spillere ute fra en tynn tropp har vi ikke råd til. Det sier seg selv. Den kampen er bare å glemme, sier Gunnarsson som heller vil snakke om 6-3-seieren hjemme mot VIF for snaue to uker siden.

- Vi snakket om å gå all in den kampen da vi kunne påvirke hvem som ble nummer to. Det er ganske stor forskjell på én og ni timer i buss. Nå slapp vi en lang busstur, men det blir like tøft å møte Vålerenga.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form