Lukk søk

1. divisjon

March 17, 2023

Gjøvik ønsket seg opp - kan gå ned: - Vil være en katastrofe

Gjøvik Hockey frykter A-laget vil rakne og klubben bli satt langt tilbake dersom helgens kvalifisering på hjemmebane skulle ende med fiasko.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Gjør vi jobben vår, skal vi klare dette, sier sportssjef Patrik Bäärnhielm til nitten.no foran den nervepirrende kvalifiseringen på hjemmbane i Gjøvik Olympiske Fjellhall.

Han hentet inn tidligere lagkompis Mikael Zettergren som trener med håp om at Gjøvik skulle nærme seg spill i Fjordkraft-ligaen denne sesongen. 

Klubben hadde som klart mål å ende blant topp fire-lagene som fikk spille play-in-kamper, men 41 poeng var kun nok til å holde Hasle-Løren bak på tabellen.

- Skuffelsen over at sesongen ikke gikk slik vi ønsket sitter nok litt i fortsatt. Vi syntes vi hadde et ganske sterkt lag på papiret og var gode i oppkjøring, men fikk en tøff periode før jul med mye matcher. Etter jul har det sett mye bedre ut, men det var en veldig jevn serie i år. Normalt skulle vi klarte oss greit med de poengene vi tok, sier Bäärnhielm.

Suverene i 2. divisjon

Nå venter tre kamper mot Ski, Kongsvinger og Hasle-Løren. I utgangspunktet spiller de fire lagene om to ledige plasser i 1. divisjon neste sesong, men det kan bli tre dersom Furuset legger ned satsingen.

Groruddølene kastet kortene forrige helg, men jobber for en løsning og har uttalt til nitten.no at de ønsker en rask avklaring av respekt for lagene som spiller kvalifisering på Gjøvik.

- Favorittstempelet må vi ta på oss. På papiret har vi det beste laget, men vi har mer å tape enn de andre, poengterer Gjøvik-sportssjefen.

Mens Gjøvik tok 41 poeng, endte tabelljumbo Hasle-Løren med kun 14. Begge de to lagene styrket troppene betraktelig før overgangsvinduet stengte, mens Ski sikret seg både Colin Spaberg Olsen og Kristoffer Skjervold.

Ski vant 23 av 24 kamper i 2. divisjon og var suverene på nivå tre der Kongsvinger tok andreplassen.

- Det skal være ganske stor forskjell på divisjonene, men disse lagene har enkeltspillere som ville hevdet seg i 1. divisjon og som også vi kunne tenkt å ha her hos oss. Vi skal ikke undervurdere noe, men vi skal ha en jevnere og bredere tropp, sier Bäärnhielm.

Rakner?

I Gjøvik-leiren tør man knapt tenke på konsekvensene ved et eventuelt nedrykk kun noen måneder etter at ambisjonene var å nærme seg spill på toppnivå med naboene Storhamar og Lillehammer.

- Det vil sette klubben mange steg tilbake. Det vil ta år å komme tilbake. Vi har heller ikke så mange Gjøvik-gutter i troppen så mange vil søke seg til andre 1. divisjonsklubber. Det vil være en katastrofe, men vi har stor tro på at vi skal klare dette, sier den tidligere Lillehammer-, Sparta-, Oilers', Ringerike- og Storhamar-spilleren.

William Halldén var en av dem som forlot Gjøvik i vinter mens trioen Lauri  Viitanen, Juho Takkula og Knut Köhler ble hentet inn.

- Vi bommet litt på noen importer, men er veldig fornøyde med de vi har fått inn nå. Det er gutter som spiller for laget, sier Bäärnhielm.

- Hvordan vurderer du styrkeforholdet mellom Hasle-Løren og 2. divisjonslagene?

- Det blir jo få kamper og litt tilfeldigheter i helgen. Det er vanskelig å si, alle har fire-fem-seks veldig gode spillere, men kanskje noe mindre bredde. Man ser ofte førstrekkene spiller nesten 30 minutter i kampene. Da blir det slitsomt til slutt.

Kvalifiseringskampene:

Fredag 17:00: Ski - Gjøvik
Fredag 20:00: Hasle-Løren - Kongsvinger
Lørdag 14:00: Gjøvik - Kongsvinger
Lørdag 17:00: Hasle-Løren - Ski
Søndag 13:00: Gjøvik - Hasle-Løren
Søndag 16:00: Kongsvinger - Ski

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form