Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 5, 2022

Gabriel Koch (17) om VIF-oppturen: - Nyter hvert eneste sekund

Unggutten Gabriel Koch har fått tillit hos Vålerenga denne sesongen - tirsdag var han tilbake på isen etter å ha vært ute hele desember med koronasmitte.

Foto: Privat

Det var få som visste hvem Gabriel Koch var før denne sesongen, men etter landslagssamlingen i august fikk han sin første trening med Vålerengas A-lag.

- Det var etter samlingen at jeg fikk være med på is med a-laget. Noe som var overraskende og ikke minst utrolig gøy, forteller VIF-talentet til nitten.no.

Ut med skade

Backen bor ifølge seg selv bare 30 meter fra ishallen og sitter i stuen og ser ned på Jordal i det nitten.no ringer ham.

- Jeg er en ekte VIF-gutt. 100 prosent. Og det må du skrive, forteller han stolt.

Under tirsdagens kamp i Sparta Amfi måtte backtalentet forlate isen etter andre periode, men det skal ikke være snakk om noe alvorlig.

- Jeg dekket et skudd som traff litt feil over albuen, og det var så ille at jeg ikke greide å fortsette. De skal sjekke den nå, men jeg tror ikke det er noe alvorlig, forteller han.

Trener Espen Knutsen hadde også mange lovord om sin back etter gårsdagens tap.

- Han har virkelig tatt de stegene som vi håpet på, og jeg synes igjen han gjorde en god kamp frem til han blir skadet. Man gjør seg fortjent til is-tid og det har Gabriel gjort, fortalte Knutsen etter kampen i går.

Ute hele desember

Utviklingen fikk seg en liten motbakke i desember da unggutten testet positivt på korona. Det ble en tøff måned for Koch.

- Uff, ja. Desember var tøff. Først ble jeg smittet også fikk jeg i tillegg annen sykdom, forteller talentet som fyller 18 denne uken.

Nå har han flyttet utstyret inn i A-lagsgarderoben og gleder seg til fremtiden.

- Det er utrolig kult. Jeg er ydmyk over at jeg har fått så mye istid og tillit som jeg har fått av trenerne så langt i sesongen, og håper virkelig at dette kan bli mitt år. Jeg nyter hvert eneste sekund som VIF-spiller, fortsetter han.

- Nå ønsker jeg å etablere meg i Fjordkraft-ligaen. Alle har drømmer naturligvis, men det viktigste for meg nå er å spille og ha det gøy på isen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form