Lukk søk

1. divisjon

March 11, 2023

Furuset trekker 1. divisjonslaget: - Snudd alle steiner og jobbet døgnet rundt

Tradisjonsrike Furuset forsvinner fra 1. divisjon neste sesong. Klubben har ikke fått på plass økonomi til videre satsing i nest øverste divisjon.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

Det melder Furuset selv i en pressemelding lørdag formiddag.

- Vi er oppriktig lei oss for at vi ikke ser mulighet til å søke lisens for kommende sesong i 1.divisjon. Vi har snudd alle steiner og jobbet døgnet rundt, men dessverre ser vi med dagens usikre situasjon, at det ikke er forsvarlig med videre drift og satsing på dette nivået. Jeg vil for øvrig berømme spillere, støtteapparat og ikke minst trenere for den fantastiske jobben som er lagt ned, sier Anders Moe Kristiansen, styreleder i Furuset Ishockey Elite.

Også i fjor så det lenge mørkt ut for 1. divisjonssatsingen i Groruddalen da laget først rykket ned og budsjettet ble redusert med 500.000. Da Furuset likevel ble tilbudt plass på nivå to, fikk man inn en halv million, hentet inn Kenneth Larsen som trener og endte på femteplass.

Nå er altså det slutt på topphockey i Furuset Forum for denne gang.

Eget styre

Da man i fjor vår bestemte seg for å videreføre satsingen i 1. divisjon, ble klubbens A-lag skilt ut under Furuset Ishockey Elite med eget styre og eget budsjett.

Groruddølene imponert tidvis på nivå to denne sesongen og kjempet en periode om en av play in-plassene med et ungt mannskap og begrensede midler. Torsdag bestemte elitestyret at laget ikke søker lisens for spill på nivå to i 2023/2024-sesongen.

«Arbeidet med å innfri budsjettrammene har vært krevende, og kostnadskontroll har vært kontinuerlig fokus. Til tross for dette gikk Elite regnskapsmessig med et underskudd på cirka 150.000 for 22/23-sesongen» heter det i pressemeldingen.

Underskuddet, et vanskelig økonomisk marked, usikkerhet på inntektssiden og at utgiftene må holdes nærmest på et minimumsivå førte til at Furuset-ledelsen ikke så grunnlag for videre 1. divisjonssatsing.

Godt samarbeid

Furuset understreker at bredde- og elitedelen i klubben har samarbeidet godt gjennom sesongen og at yngres avdeling ikke blir direkte berørt av det ferske vedtaket.

- Den jobben som er lagt ned av spillere, Kenneth, støtteapparatet og hele gjengen i elite, med Anders i spissen, har vært enestående. Det er synd at det ikke er økonomisk fundament for videre drift på det nåværende tidspunkt i elite, men det er forståelig gitt dagens situasjon. Jeg vil også berømme det gode samarbeidet som har vært hele tiden mellom Elite og bredde, sier Lars Erik Norum i pressemeldingen.

Han er styremedlem med ansvar for sport i Furusets breddeavdeling og medlem av kontrollkomiteen.

1. divisjon besto denne sesongen av åtte lag; Nidaros, Narvik, Comet, Lørenskog, Furuset, Bergen, Gjøvik og Hasle-Løren. Comet og Lørenskog spiller for tiden opprykkskamper mens Gjøvik og Hasle-Løren møter Ski og Kongsvinger i kvalifisering.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form