Lukk søk

1. divisjon

January 24, 2024

Furuset sier fra seg mulig play in-plass: - Det er blodtøft å drive

Furuset har informert Norges Ishockeyforbund om at de ikke vil takke ja til en eventuell play in-plass, lar spillere gå til andre klubber og jobber på for å berge videre drift.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Jeg er helt åpen og ærlig på at det er blodtøft å drive, sier Furuset-styreleder Tom Rune Mehlum til nitten.no.

Både Norges Ishockeyforbund og spillergruppen ble nylig informert om at klubben har besluttet ikke å stille til play in-kamper dersom laget skulle ende på tredje- eller fjerdeplass i 1. divisjon.

Åtte runder før slutt har Furuset ni poeng opp til Gjøvik og Nidaros. En fjerdeplass kan resultere i kostbare møter med Narvik.

- Vi har hatt en blodtøff økonomi i hele år. Jeg tror ikke det er mulig å gjennomføre en sesong i 1. divisjon så nøkternt kostnadsmessig som vi har gjort. Play in-kamper mot Narvik kan koste oss rundt 2-300.000 kroner. Jeg har ikke finregnet på det, men det er snakk om en betydelig sum. Det regnestykket går rett og slett ikke opp, sier Mehlum.

- Hva sier spillerne?

- De ønsker å spille så lenge som mulig. Det er naturlig. Det var ingen direkte kommentarer, men alle skjønner jo det.

Trøbbel - igjen

For to år siden reduserte Furusets årsmøte A-lagets budsjett fra 800.000 til 300.000 da laget rykket ned. Etter at Haugesund gikk konkurs, fikk man inn ekstra penger og forble i 1. divisjon.

Kenneth Larsen kom inn og bidro til en fin femteplass forrige sesong, men et underskudd førte til at Furuset landet på ikke å søke lisens før man igjen snudde.

Nå er det trøbbel på ny.

- Vi har jobbet i hele år med å få inn penger til dette laget og jobbet døgnet rundt for å få det til, men vi har ikke de økonomiske rammene til å klare et play in. Så brutalt er det, sier Mehlum.

Sentrale Kristoffer Skjervold har reist til Manglerud Star og flere spillere kan forsvinne.

- Hvis noen får tilbud og ønsker å spille andre steder har vi forståelse for det. Jeg unner guttene å få mest mulig ut av sesongen.

Lå an til å gå i null

Mehlum forteller at det blant annet er takket være bidrag og hjelp fra andre grupperinger i Furuset-familien at klubben kommer i mål med budsjettet.

Klubben lå an til å gå i null i 2023 frem til det «datt en regning ut av skapet vi ikke var klar over».

- Da ble det et minus vi ikke hadde planlagt. Dessverre hadde ikke jeg kvalitetssikret inntektene vi ble lovet godt nok. Det nye styret kom sent på plass og kom sent i gang. Det har vært en tøff periode. Vi har prøvd å stå i det og jobbet det vi har kunnet rett og slett, men fant ikke pengene som skulle til, sier Mehlum.

Furuset er en av klubbene som er underlagt handlingsplan fra Norges Ishockeyforbund og opplever at det medfører økte kostnader.

- Det blir ekstra revisjon og ekstra regnskapsføring. Økonomisk er det uten tvil en ekstra belastning for oss, sier Mehlum.

- Hva er veien videre for Furuset?

- Det må årsmøtet ta stilling til. Men de som eventuelt går i gang med en ny sesong må være klare for forutsetningene. 1. divisjon er tøft. Neste år kan det i teorien også bli to lag fra Nord-Norge.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form