Lukk søk

1. divisjon

March 15, 2023

Furuset-ildsjeler nekter å gi opp: - Det fins håp!

Med utsatt påmeldingsfrist håper en gjeng Furuset-ildsjeler å få på plass grunnlag for videre satsing i 1. divisjon før helgen.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

Lørdagens dramatiske pressemelding, der Furuset-ledelsen informerte om at den tradisjonsrike klubben ikke kom til å søke lisens for spill i 1. divisjon neste sesong, har utløst et stort engasjement.

Tirsdag kveld var det nye møter som ga forsterket optimisme for videre satsing i Groruddalen.

- Det fins håp! Det har vært masse engasjement, folk som vil bidra med litt penger, folk som vil ta noen roller, sponsorer og andre som vil hjelpe til, forteller Anders Moe Kristiansen, styreleder i Furuset Ishockey Elite, til nitten.no.

- Hva må til for at dette løser seg nå?

- Vi må forhandle litt med alle, få med folk, få med sponsorer, sette et styre og føle det er liv laga. Det er mange som støtter Furuset på Facebook, men det er i hallen vi trenger folk. Det viktigste de kan gjøre er å møte opp på hjemmekampene! Vi trenger å få folk tilbake i Furuset Forum.

Utsatt frist

Furuset har fått utsatt fristen for å søke om spill i 1. divisjon til 20. mars, men ønsker selv en avklaring senest fredag av respekt for Gjøvik, Hasle-Løren, Kongsvinger og Ski som skal ut i kvalifisering i helgen.

- Det jobbes hardt nå. Kanskje vi sa fra litt for sent. Det er ingen konkursfare hos oss sånn sett, men vi ønsker ikke å gå konkurs i fremtiden heller. Vi kan ikke havne i denne situasjonen igjen. Det er tøffe tider for hockeyen, og det koster å ha en ishall gående 24-7. Ishallen og idrettsforeningen er vår største kreditor. Hockeyen på Furuset fortjener bedre støtte, sier Kristiansen.

Også i fjor så det lenge mørkt ut for 1. divisjonssatsingen i Groruddalen da laget først rykket ned og budsjettet ble redusert med 500.000. Da Furuset likevel ble tilbudt plass på nivå to, fikk man inn en halv million, hentet inn Kenneth Larsen som trener og endte på femteplass.

A-laget ble skilt ut under Furuset Ishockey Elite med eget styre og eget budsjett foran årets sesong som endte med et underskudd på rundt 150.000 kroner.

- Vi har satt ned én gruppe som skal jobbe med økonomi, sponsing og inntekt og én gruppe som skal jobbe for å få stablet et fullverdig styre. Folk ivrer etter å få dette til, men det er fremdeles for tidlig å konkludere med om vi vil greie dette innen rapporteringsfristen til Norges Ishockeyforbund til mandag, sier styremedlem Henrik Engebretsen til Akers Avis Groruddalen.

«Vi er oppriktig lei oss for at vi ikke ser mulighet til å søke lisens for kommende sesong i 1.divisjon. Vi har snudd alle steiner og jobbet døgnet rundt, men dessverre ser vi med dagens usikre situasjon, at det ikke er forsvarlig med videre drift og satsing på dette nivået» het det i lørdagens pressemelding.

Positiv Larsen

Furusets 1. divisjonsmannskap gikk fra å være et lag få gruet seg til å møte til å bli konkurransedyktige og også kjempe med Lørenskog om den siste play in-plassen til langt ut på vinteren.

Trener Kenneth Larsen har kontrakt med Furuset Ishockey Elite i ytterligere to år og møtte klubbledelsen til et møte mandag.

- Jeg hadde en ryddig samtale med elitestyret og breddestyret der jeg fikk forklaring på litt forskjellige ting og hvordan status er. Nå har den også endret seg litt i etterkant med fornyet håp, så får vi se hva som skjer. Hvis de skal ha lag er én ting og så blir det noe helt annet hvis de ikke får lag. Men det virker som det finnes et bra håp, sier Larsen til nitten.no.

Etter det ble kjent at Furuset ikke kom til å melde på lag i 1. divisjon neste sesong, har den tidligere Vålerenga-treneren også fått flere henvendelser fra andre klubber.

- Jeg er positivt til å være med videre i Furuset, og har i utgangspunktet også kontrakt, men det må være satsing. Jeg trenger litt forutsigbarhet. Vi har noe positivt på gang og kjempet lenge med Lørenskog som nå spiller jevnt med Ringerike og slår Grüner. Det er morsomt å se, sier Larsen.

- At det blir et 1. divisjonslag er en forutsetning for at du blir med videre?

- Vi har snakket om andre roller også, men det er jo i utgangspunktet det som er jobben min og yrket mitt.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form