Elitehockeyligaen

September 28, 2021

Dahlberg-show i Askerhallen da Stavanger Oilers tapte igjen

(Frisk Asker - Stavanger Oilers 3-1) Nicklas Dahlberg, Jacob Lagacé og David Morley spilte hovedrollen da Frisk Asker slo Stavanger Oilers denne tirsdagskvelden

Anders Bastiansen var flyttet opp på sin center-plass etter å ha spilt back i de foregående kampene for Frisk Asker. Bortelagets Andreas Klavestad sonet sin første av fire kampers karantene etter taklingen mot VIF i forrige serierunde. Etter en litt sjansefattig og kjedelig 1.periode tok kampen seg opp, og hjemmepublikummet kunne se en Nicklas Dahlberg som dominerte og stenge målet fullstendig for hjemmelaget.

Sjansefattig

Bortelaget Stavanger åpnet best og hjemmelaget Niklas Dahlberg måtte tidlig i aksjon, hvor Dan Kissel vær veldig nære ved å sende bortelaget i ledelsen. Heldigvis for hjemmelaget så fikk Dahlberg kastet seg over pucken i siste sekund. Etter fem minutter spilt så var bortelaget igjen nære ved å ta ledelsen, da Tommy Kristiansen traff metallet etter en tre mot to situasjon inne i Frisk Asker sin sone.

Hjemmelaget skulle få sjansen i overtall etter at Stavanger rotet med byttene, og måtte sone utvisning for seks spillere på isen. Bortelaget var før denne kampen et av de beste lagene i undertall i Fjordkraft-ligaen, og bevisste det nok en gang.

Så oppstod det en merkelig situasjon i Askerhallen, hvor spillerne kjempet om pucken i Stavanger sin sone. Et fløytesignal høres over hele hallen, og spillerne stopper. Dommeren ga beskjed om at spillet gikk videre, og det ble en liten sjanse til Frisk Asker. Speaker ga klar beskjed om at denne fløyten ikke skulle benyttes, men dessverre så ble den brukt igjen i slutten av perioden.

Markus Søberg hos bortelaget skulle få en halvsjanse da han kom alene med Dahlberg, men forwarden ble nok forstyrret til at dette ble en enkel oppgave for den svenske målvakten til hjemmelaget.

Dermed ender første periode 0-0, etter en kjedelig og sjansefattig periode.

Skudd etter første periode: 5-8

Scoret mot tidligere lagkamerater

Før 2.periode startet så hadde idrettspresident Berit Kjøll vært på isen og avsluttes sin tale med at hun holdt med Frisk Asker. Det virket som tente Frisk Asker-spillerne denne perioden, og spesielt Nicklas Dahlberg i Asker-målet.

Hjemmelaget skulle få starte perioden i overtall, men det var Dan Kissel som fikk komme alene med Niklas Dahlberg i undertallet, og amerikaneren sover nok ikke godt i natt etter å ha misset på åpent mål i den situasjonen. Sekunder etter så holdt Asker-publikummet pusten, da Hampus Gustafsson forlot isen med smerter, men heldigvis for hjemmelaget så var det ikke mer alvorlig at han kom tilbake på isen igjen.

Så fikk hjemmelaget sin tredje sjanse i powerplay, og den tok de virkelig vare på. Magnus Geheb fant David Morley på bakerste stolpe. Gullhjelmen gjorde ingen feil, og sendte Frisk Asker opp i ledelsen 1-0 mot tidligere lagkamerater fra vest. Byttet senere så skulle en annen tidligere Stavanger Oilers-spillere strø mer salt i sårene for bortelaget da Jacob Lagacé økte ledelsen til 2-0 for Frisk Asker.

Hjemmelaget var både gode og heldige i perioden, hvor Nicklas Dahlberg bevisste hvorfor han er blant ligaen beste keepere. Svensken stod på hodet de siste 10 minuttene av perioden, og det skapte frustrasjon hos bortelagets spillere. Stavanger Oilers skulle imidlertid få en scoring, men etter at dommerne så på situasjonen på nytt, ble scoringen annulert. Etter knappe noen reaksjoner fra Oilers-spillerne. 2-0 til Frisk Asker etter de 40 minutter.

Skudd i andre periode: 8-20

Nær smultring

Kampen bølget veldig frem og tilbake i den siste periode, hvor det bortelaget bar preg av at de ikke hadde scoret mål på fem strake perioder. Da de jaget et reduseringsmål, så var det heller Eskil Wold og Frisk Asker som kunne avgjøre kampen med sin 3-0 scoring. Talentet fikk pucken alene og la pucken helt nede ved stolperoten til Henrik Holm. Etter scoringen virket det som bortelaget hadde gitt opp, og et hjemmelag som kun ønsket å kontrollere denne seieren inn foran 1033 tilskuere i Askerhallen denne kvelden.

Hjemmelaget og Jacob Lagacé kunne blitt satt sin andre scoring for dagen, da hjemmelaget fikk tildelt straffe, men på denne var Henrik Holm med på notene. Bakerst hos Frisk Asker stod en glimrende Nicklas Dahlberg som fortjent fikk Asker-lagets premie for beste spiller, men fikk ikke æren av å holde nullen da Jarrett Burton til slutt fant veien til nettmaskene bak Dahlberg.

Dermed taper Stavanger Oilers sin andre kamp på rad, og sin rekke med 5.perioder uten mål er over.

Skudd i den tredje perioden: 14-7