Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 18, 2021

Frisk-stallen er komplett: - Det ser bra ut

Eskil Wold signerer for Frisk Asker mandag, og gjør med det stallen fulltallig én måned før treningskampene og oppkjøringen til Champions Hockey League starter.

Frisk Asker-trener Vidar Wold forteller til nitten.no at sønnen Eskil signerer mandag og sørger samtidig for at lagbyggingen er over for denne gang.

- Det er den siste signeringen som skal på plass. Eskil har vært litt usikker på om han skal reise til USA eller ikke, men han skriver under på mandag. Da er stallen komplett, forteller Vidar Wold.

Det er ingen hemmelighet at Frisk Asker jobbet hardt for å få på plass Mathis Olimb, men landslagsspilleren valgte Vålerenga. Kun timer senere presenterte askerbøringene David Morley.

- Det ser bra ut. Vi har mer eller mindre hatt den samme stallen de siste årene med en bra grunnstamme av av litt eldre Frisk-spillere som skal dra lasset pluss noen bra utlendinger og flere spennende unggutter vi har troen på kan ta steget de kommende årene.

Valkvæ Olsen reiser

Fra forrige sesongs gulltropp har Victor Björkung reist til Vita Hästen, Fredrik Lystad Jacobsen legger opp, Bobby MacIntyre er klar for Mora, Max Krogdahl flyttet til Västervik og Thomas Valkvæ Olsen har gitt beskjed om at han ikke forlenger.

- Han har vært tydelig på at han vil utenlands. Jeg har ikke snakket med ham siden før ferien, men vi jobber med planene fremover uten ham, sier Wold.

I tillegg til de som har forlenget sin avtaler og nevnte Morley, kompletterer Jacob Lagacé (fra Rouen), Esbjørn Leiv Fogstad Vold (fra Olten) og Niklas Nevalainen (fra Sport) Frisk-troppen.

- Kan det komme noen flere inn dersom det dukker opp noe spesielt?

- I utgangspunktet er vi ferdige. Vi har brukt opp budsjettet vi har satt så vi er ferdige med vår stall. Skulle for eksempel Thomas komme tilbake og si han vil bli her likevel må vi se på det, men i utgangspunktet er vi i mål, ja.

Europa-spill

Tidlig i september starter sesongen for Frisk Asker med Champions Hockey League og kamper mot HC Bolzano, Red Bull Salzburg og JKH GKS Jastrzębie. Få uker senere venter serieåpningen i Fjordkraft-ligaen mot Vålerenga på Jordal.

- Føler du dere har en gulltropp, Wold?

- Vi skal være med å kjempe som et topplag. Om det er en gulltropp skal ikke jeg si, men vi er veldig fornøyd med troppen. De siste fem årene har Frisk vært den beste klubben i Norge, og vi har ikke noe svakere stall nå, sier den ene halvdelen av trenerduoen og fortsetter:

- Med det tatt i betraktning skal vi være med å kjempe. Om det blir en 1. plass eller 3. plass eller noe annet får tiden vise. Vi skal prege ligaen og gjøre den spennende, sier den tidligere Frisk-målvakten.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form