Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 10, 2021

Frisk på ny gulljakt: - Ikke noe sjokk for oss

Etter å ha innledet sesongen med en rekke skader og fem tap på de ti første kampene, har Frisk Asker igjen meldt seg på som en gullkandidat.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Den regjerende serie- og norgesmesteren er nå kun fem poeng bak serieleder etter Stjernen etter torsdagens 5-3-seier over Fredrikstad-laget hjemme i Askerhallen.

Det var en kamp laget så absolutt burde vinne skulle de ha håp om å forsvare seriemestertittelen, selv om det selvsagt er lenge igjen av sesongen, men Frisk-profil og tidligere Stjernen-spiller Hampus Gustafsson krever å bli trodd på at han ikke kikket på tabellen i forkant.

- Helt ærlig så sjekker jeg knapt tabellen lenger, men jeg visste Stjernen lå høyt opp. Og vi vet det er ekstremt viktig å ta trepoengere. Taper du to kamper er du plutselig på nedre halvdel. Vinner du to-tre kamper er du på øvre halvdel, sier 30-åringen til nitten.no.

- Dere sjekker ikke tabellen altså?

- Majoriteten av guttene gjør nok det. Jeg fokuserer mer på spillet, at vi skal spille bra og vinne kamper. Spiller man bra kommer resultatene og det vil vise seg i slutten av sesongen. Vi kan ikke legge for mye energi på tabellen.

Mener Oilers er favoritter

Siden Gustafsson ikke sjekker status i Fjordkraft-ligaen kan vi hjelpe ham litt på vei; Stjernen leder med 54 poeng, Stavanger Oilers har 52 og én kamp mindre spilt mens Frisk Asker følger med 49.

- For Frisk er det alltid en målsetting å kjempe om seriemesterskap og sluttspilltittelen. Men det er mange bra lag her. Nå vil jeg kanskje si Oilers er favoritter, men vi håper å konkurrere med både dem og Stjernen, sier svensken som er inne i sin fjerde Frisk-sesong og nylig skrev ny fireårskontrakt.

Frisk har to seirer og ett tap mot begge de to konkurrentene øverst på tabellen så langt denne sesongen. Lørdag venter nettopp Stavanger Oilers i DNB Arena.

- Vi har et NM-gull og et seriemesterskap å forsvare. Og vi vet potensialet i laget så det er ikke noe sjokk for oss dette. Men jeg vil si det er fem lag som kan gå hele veien. Det kommer til å bli veldig tight hele veien så det gjelder å levere på topp, sier Gustafsson.

Formlaget

Siden hjemmetapet mot Oilers for tre uker siden, har Frisk tatt seks strake seirer. På de fire siste har det blitt 23 scoringer.

De oransje har så definitivt funnet formen etter en vanskelig start på sesongen med en rekke skader kombinert med Champions Hockey League-spill.

- Vi hadde en litt tøff periode der. Det var mye skader, jeg var selv ute en periode, men vi har fått tilbake mannskapet og funnet en måte å vinne kamper på. Men det går opp og ned. Det er viktig å plukke mye poeng når det går bra. Vi trenger dem om det skulle komme en nedtur, påpeker Gustafsson.

I perioden der Frisk nå har sanket seks strake triumfer, står både Oilers og Stjernen med to tap.

- Vi er i bra form, ja. Vi har snakket mye om prestasjoner, måten vi skal spille på og det har blitt mye trepoengere ut av det.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form