Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 13, 2021

Frisk Asker først ut: - Tror Ringerike kan overraske

I kveld åpner treningskampsesongen i Askerhallen der Frisk Asker vil bruke matchen mot nyopprykkede Ringerike til å teste ut nye konstellasjoner.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Etter at oppgjøret mellom Manglerud Star og Sparta måtte utsettes, er det Frisk Asker og nykommer Ringerike som får æren av å være først ut på isen i kamp denne høsten.

Til treningskampen stiller regjerende mester Frisk med full tropp minus nysignerte David Morley som sitter i karantene til over helgen. Også Fredrik Bjørndal og Eskil Wold er med da de har fått fri fra U20-samlingen i Skien fredag kveld av landslagstrener Tobias Johansson.

- Med kun fire treningskamper før Champions Hockey League, så er vi glade for at Tobias sa ja så vi får med flest mulig. Det hjelper oss veldig. Vi gleder oss til å spille kamp for første gang på åtte måneder, sier Frisk Asker-trener Vidar Wold til nitten.no.

Viktige kamper

Med CHL-kampene i tillegg til seriestarten om én måned, blir treningskampene viktigere enn normalt for Frisk-gjengen.

3. september kommer Red Bull Salzburg til Asker. og to dager senere venter HC Bolzano. 10. september reiser de oransje til Østerrike for å møte Salzburg på ny.

- Vi må sette et lag ganske raskt, men i denne matchen vil vi prøve ut litt formasjoner som kan være spennende. Det kommer vi til å gjøre nå, men i de tre neste kampene vil nok laget bli mer satt inn mot CHL. Vi har ikke mer tid enn det, sier Wold.

Han forteller om to gode treningsuker i Asker der man langt fra har rukket innom alt, men trenerteamet blir skuffet dersom de ikke ser igjen det man har trent på fredag kveld.

- Vi har prøvd å bruke dagene effektivt. Det er tidlig enda, men det har vært bra trøkk på treningene. De vi forventer skal lede an har tatt mye ansvar. Jacob Lagacé, for å nevne en, har vært et friskt pust både i miljøet og på isen. Ellers er en spiller som Anders Bastiansen «still going strong». Det er moro å se!

Tror på Ringerike

«Alle» spår Grüner og Ringerike på de to jumboplassene denne sesongen, men Vidar Wold krever å bli trodd på at han tror gjengen fra Hønefoss kan overraske.

- Jeg var positivt til dem sist de var oppe også. Det er et spennende, hardtarbeidende lag som alltid kommer med mye energi og ønsker å spille hockey. Det tipper jeg de gjør nå også med den samme trenerduoen. Jeg tror Ringerike kan overraske og gjøre det bra mot mange lag.

Overraske gjorde Ringerike Panthers så definitivt på første forsøk sist de var i Fjordkraft-ligaen. I serieåpningen i nettopp Askerhallen vant ferskingene 5-4 etter straffer i noe som ble omtalt som et «hockeysjokk» i riksmediene.

- Det stemmer, den har vi ikke glemt! sier Wold smilende.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form