Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 18, 2021

Frisk Asker-profil slo alarm: - Det har vært mentalt tøft

Victor Björkung mener det var på overtid at sesongen ble avlyst. Frisk-spilleren kjenner flere som har slitt psykisk de siste månedene som en følge av nedstenging og usikkerhet.

- Jeg pleier ikke å melde så mye i sosiale medier, men jeg følte dette var noe flere har tenkt på veldig lenge, men kanskje ikke har turt å si fra om. Nå var det på tide å si fra.

Det sier Björkung til nitten.no dagen etter han postet et budskap til ishockeyforbundet på Twitter. Der ba svensken om at sesongen avlyses da håpet om mer spill var borte etter gjentatte utsettelser og dårlige nyheter. Og løsningen på bønnen var nærmere enn Björkung turte håpe på da sesongen offisielt ble stoppet onsdag - over to måneder etter den først ble satt på pause.

- Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger. Og ingen av dem har vært negative. Det har vært veldig sterk støtte fra mange i ligaen jeg aldri tidligere har hatt kontakt med utenfor isen. Det er toppspillere i både Fjordkraft-ligaen og 1. divisjon som har følt det samme som meg. De har slitt, har vært frustrerte og manglet motivasjon, forteller Björkung.

Reiser hjem i dag

- Ja, vi er hockeyproffer, vi er glade for å ha en jobb og gå til og en lønn som kommer. Det skal vi være takknemlige for. Det er folk i samfunnet som sliter mye mer enn oss, men samtidig er det kampene vi lever for. Jeg sier ikke dette fordi vi syns synd på oss selv i det hele tatt, det er ikke det som er greia, men ikke å ha et tydelig mål å jobbe mot er mentalt tøft i det vi driver med. Vi har spillere som ikke har sett familien sin på mer enn et halvt år og som ikke har visst hva som skjer med sesongen. Samtidig ser vi at de spiller i andre land. Det har vært mentalt tøft for spillere, og også for familiene som ikke får møte sin pappa eller sønn, legger han til.

Han trekker frem lagkompis Nicklas Dahlberg som et eksempel på det siste. Den svenske målvakten kom tilbake til Asker i juli i fjor og feiret julaften med familien i hjemlandet på FaceTime. Allerede i dag reiser han tilbake til Sverige.

- Det er ekstra tøft for importene, og de er det mange av i Norge. Jeg har selv skaffet meg en jobb da jeg trengte å komme meg litt ut av leiligheten og ikke bare sitte hjemme og bli deprimert. Det har fungert kjempebra. Jeg jobber litt når jeg kan, når jeg vil og når det er behov. Det føles godt. Men det er mange som sliter mer enn meg. Og jeg vet hvor tøft jeg selv har hatt det.

- Min bestefar gikk bort for litt over en uke siden. Jeg ville gjerne delta på hans begravelse i Sverige, og at jeg kanskje måtte si nei til det samtidig som jeg visste at det ikke ble mer hockey denne sesongen, føltes ikke greit. Jeg er takknemlig for at jeg ikke trenger å velge mellom det ene og det andre nå som avgjørelsen er tatt. Frisk Asker hadde støttet meg uansett hva jeg hadde valgt, og det setter jeg stor pris på, sier Björkung.

Seriemester

27-åringen forteller at Asker-klubben har vært svært støttende og behjelpelige overfor spillertroppen i en tøff periode, og han håper og tror de ni øvrige lagene i ligaen har opplevd det samme.

Björkung mener de gjentatte oppstartdatoene etterfulgt av nye utsettelser og nedturer har vært en ekstra påkjenning for hockeyspillerne i vinter.

- Et par ganger må man tåle det når man ser hvordan ting er generelt, men det har vært hyppig siden jul. Jeg forstår at forbundet har ventet lenge, men nå var grensen nådd. Å vente lenger var ikke akseptabelt. En dårlig beskjed var bedre enn ingen beskjed i dette tilfellet. Jeg er glad forbundet forsto at det ikke fantes realisme i å spille mer fremover, sier Björkung som i tillegg til å få en avklaring faktisk ble seriemester onsdag ettermiddag:

- Det er ikke på denne måten vi ønsket å vinne, men vi har faktisk vært best. Da skal vi også ha gullet. Da blir det en øl hjemme med feiring på FaceTime!

Forstår frustrasjonen

Nitten.no har snakket med ishockeypresident Tage Pettersen som har lest Björkungs tweet og meninger rundt avvikling av sesongen i denne artikkelen:

- Jeg har full forståelse for den opplevelsen både for hans del og ikke minst for alle de som har vært utsatt for korona og blitt syke. Det er ingen tvil om at veldig mange har hatt det veldig tøft på det personlige plan, og jeg forventer at klubbene som arbeidsgiver stiller opp med det de kan dersom det er behov for helsehjelp eller annet, sier Pettersen.

Han oppfattet at klubbene hadde gode tilbakemeldinger til forbundet under møtet onsdag der man falt ned på å avlyse restene av serien samt sluttspillet.

- Dette har vært en ekstremt uforutsigbar situasjon der vi har navigert i blinde. De siste to ukene har handlet om at vi hadde en forhåpning til at en avklaring skulle komme i midten av mars. Da vi fikk avklart at toppidretten ikke hadde unntak under nedstengingen i Viken, konkluderte vi veldig raskt. Vi kan sikkert ta selvkritikk på at vi ikke konkluderte tidligere med det vi vet i dag, men hadde vi konkludert for tidlig tror jeg det også da hadde kommet kritikk. Den økonomiske kompensasjonsordningen forutsetter at det skal være myndighetsnedstenging som ligger bak kompensasjon for avlyste arrangementer. Hadde vi avlyst før myndighetene stengte oss ned til 11. april, kunne man sådd tvil om berettigelsen for å søke kompensasjon, forteller Pettersen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form