Lukk søk

1. divisjon

June 24, 2024

Fra Manchester til Kongsvinger: - En helt sinnssyk signering!

Kongsvinger-ledelsen nærmest fleipet med mulighetene for å sikre seg Andreas Heier - to måneder senere ble 30-åringen KIL-spiller.

Foto: nitten.no

Stjernen, Modo, Pantern, Vålerenga, Pinoeers Vorarlberg, Manchester Storm, Stavanger Oilers. Og Kongsvinger!

Selv KIL-ledelsen trodde ikke det skulle være mulig da de i april snakket litt løst med Andreas Heier om muligheten for at kunne spille ishockey i byen samboeren kommer fra.

- Det ble nærmest litt fleipete da han var ganske bestemt på at han skulle fortsette ute eller spille i EHL, forteller KIL-sportssjef Simon Stolt Wang til nitten.no.

Den nyopprykkede 1. divisjonsklubben kunne ikke matche tilbudene Heier hadde hverken sportslig eller økonomisk, men utnyttet at familien nå var i en etableringsfase med en ti måneder gammel sønn.

Utdanning og jobb

Kongsvinger skaffet Heier jobb og muligheten for å ta en utdanning ved siden av hockeyen. 30-åringen starter nå som elektrikerlærling og flytter inn i nykjøpt hus i samboerens hjemby.

- Det er jo en helt sinnssyk signering for oss. Det er det ingen tvil om. Jeg er helt sjukt glad for at vi ble enige. Han er en bra fyr som har hatt en lang karriere på høyt nivå og er proff i tilnærmingen sin. Det kommer vi til å nyte godt av som klubb og lag, sier Wang.

- Blir dette dyrt for dere?

- Andreas kommer hit fordi vi kan hjelpe han med jobb og utdanning. Her kan han være med på å bygge en klubb for sønnen sin i fremtiden. Økonomisk kunne han hatt det mye bedre andre steder, ja.

Heier var en del av VM-troppen så sent som i 2021 og har siden spilt i både ICEHL og den britiske ligaen for Manchester Storm før han avsluttet våren i Stavanger Oilers.

Proff i England

Nitten.no besøkte Heier under en trening i slitne Planet Ice i Altrincham utenfor Manchester i oktober i fjor. 30-åringen fortalte da om livet som hockeyproff i den fotballgale byen.

- Her er det 15 importer på hvert lag, ellers syns jeg ikke det er så stor forskjell fra Norge. Nivået er bra. Da dette dukket opp, var det en kjempemulighet for meg. Manchester er en fin by med masse muligheter, fortalte Heier da.

«Flytt deg, Erling Haaland! En ny toppscorer fra Norge har landet i byen» skrev Storm på sin X-konto da Heier ble presentert i fjor høst.

- Jeg ble litt bekymret da jeg så det der, men med litt glimt i øyet var det bare artig. Når jeg sier jeg er fra Norge handler det om ski, Haaland, Ødegaard og Solskjær.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form