Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 30, 2021

Forlenger anbefalingene om å utsette alt seriespill: - Skuffende

Ishockeyforbundet hadde planlagt for kamper i Fjordkraft-ligaen fra torsdag 4. februar, men nå tyder alt på at det ikke blir mulig med ligacomeback de neste to ukene.

«Regjeringen har besluttet å forlenge anbefalingene om å utsette alt seriespill i ytterligere to uker til midten av februar inntil vi har en helhetlig vurdering av de nasjonale tiltakene».

Det var beskjeden på lørdagens pressekonferanse der særforbundene hadde håpet å få grønt lys til å gjenoppta seriespill fra og med mandag 1. februar. Fjordkraft-ligaen hadde planlagt for comeback torsdag 4. februar.

- Vi ser at det etter all sannsynlighet blir full stopp en periode, men konsekvensene må vi komme tilbake til, sier Ottar Eide, generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, til nitten.no.

- Nå har vi satt oss ned for å se nærmere på hva dette betyr for idretten, og vil komme tilbake med mer informasjon knyttet til hva dette innebærer. Frem til nå har idretten lojalt fulgt opp de anbefalingene som myndighetene har kommet med, sier Finn Aagaard, NIFs kommunikasjonssjef, til nitten.no.

Midten av februar

Utsettelsen, som også vil gjelde for kamper i 1. divisjon og eliteserien for kvinner, vil sette forbundet og klubber i en vanskelig situasjon med tanke på få gjennomført tilstrekkelig antall kamper denne sesongen.

Man har allerede gått ned fra fullt seriespill på 45 kamper til 36, men dette var med tenkt oppstart 4. februar. Nå skyves terminlisten trolig frem til midten av februar - i første omgang. Færre gjennomførte kamper vil også være kritisk økonomisk da det er foreslått store kutt i kompensasjonspakken for den kommende perioden.

Nå må kabalen trolig legges på nytt. Mens Narvik kun har igjen ni kamper for å nå 36 denne sesongen, mangler Sparta hele 17. For sapringene begynner tiden nå å bli knapp.

- Ja, det er derfor vi må se på dette nå. Dette er krevende, sier Eide.

Får lov å trene

Fredag kom beskjeden om at lagene i Oslo-regionen fra og med mandag 1. februar igjen kan trene som normalt. Håpet var at regjeringen skulle følge opp lørdag med gode nyheter om seriespill for toppidretten, men slik ble det ikke.

Lørdag formiddag skal ledelsen i hockeyforbundet og personene i beredskapsgruppen i møter med Norges Idrettsforbund for å diskutere konsekvensene av utsettelsen.

- Vi må se på dager, tidspunkt, hvor lenge også videre. Dette er skuffende for oss, men samtidig vet vi at det er kompetente folk som tar slike beslutninger. Vi må bare følge dem selv om vi selvsagt hadde ønsket et annet utfall, sier Eide.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form