Elitehockeyligaen

March 18, 2022

Fordel Storhamar etter to strake mot Vålerenga: - Tror det blir en lang serie

(Vålerenga - Storhamar 3-4) Med to strake seirer mot rivalen har Storhamar skaffet seg overtaket i kvartfinaleduellen.

VIF åpnet best og tok første stikk søndag i klassikeren som innleder sluttspillet, men siden har det handlet om Storhamar.

Med 4-3-seieren på Jordal, mot et hjemmelaget som manglet både Tommi Taimi og Tobias Lindström, er det nå fordel Storhamar foran lørdagens match i CC Amfi.

Der blir det flere tilskuere enn de 3795 som så torsdagens match på Jordal. Sluttspillduellen begynner å ligne en thriller som så mange ganger før mellom disse to!

- Jeg syns kanskje vi var enda bedre hjemme sist. Nå ble det mye undertall og det ødelegger litt rytmen i laget. Vi har fire gode rekker som bør tromme på gjennom kampen, men det ble litt rykk og napp med så mye undertall. Men vi er selvsagt fornøyd med bare ett baklengs mot et sterkt Vålerenga-overtall og veldig fornøyde med seier, sier Storhamars Patrick Thoresen til nitten.no.

- Hvordan vurderer du kvartfinaleduellen nå?

- Vi har en liten fordel, men vi vet hvor fort det kan snu. Jeg er 38 år og har vært med på å lede både 1-0 og 2-0, så går det et par dager så har det snudd. Vi må ta en kamp av gangen. Jeg vet det høres kjedelig ut, men det er sånn det er. Én borteseier til VIF så er det fullt liv igjen. Jeg tror det blir en lang serie.

Dominans

Axel Sundberg fikk servert en stor sjanse tidlig før matchen endret karakter og Storhamar tok over. Andreas Dahl fikk tak i et oppspill og la flott igjen til Josh Nicholls som smalt pucken i nettaket.

Vålerenga virket rystet og fikk ytterligere trøbbel seks minutter senere. Mikael Zettergren utnyttet nølende forsvarsspill og straffet Tobias Johansen Breivold.

Hjemmelaget hevet seg de siste minuttene av perioden og skapte sine beste muligheter i perioden, men klarte ikke overliste Evan Buitenhuis.

Vålerenga visste de burde få matchens tredje mål, og klarte nettopp det tre minutter ut i perioden. Mathis Olimb, som traff stolpen sekunder før slutt i CC Amfi tirsdag, lurte pucken under Buitenhuis.

Og nå kokte det på Jordal. I spill fem mot fire sekunder senere hamret Stefan Espeland pucken i tverrliggeren foran tribunen med de mange tilreisende fra Hamar.

Men i stedet for 2-2-målet kom Storhamars tredje på Jordal. Gjestene trykket på og fikk uttelling da Mats Larsen Mostue lempet pucken på mål og forbi en dekket Breivold.

Salsten-mål

Vålerenga trykket voldsomt på en periode, og fikk blant annet to overtall på rad, men de gule og blå forsvarte seg heroisk.

I nok et undertall tre minutter i siste periode klarte derimot ikke Storhamar stå imot. David Booth drillet rundt før han la til Sebastian Johansen som ikke kunne unngå å misse da Buitenhuis ikke rakk å skyve over.

Over til Storhamar igjen som fikk 41 sekunder i fem mot tre. Og VIF rakk akkurat å bli fire på isen før Eirik Salsten knallet inn 4-2-målet foran 3795 tilskuere.

Booth reduserte 17,6 sekunder før slutt, men det ble for lite, for sent.