Fordel Oilers i sølvkampen: - Ser nesten ikke ut som de har lyst til å være utpå der

Stavanger Oilers påførte Vålerenga fem nye baklengsmål og har grepet om seriesølvet foran den siste serierunden lørdag.

Med sju strake seirer har Oilers nå tatt seg forbi Vålerenga på tabellen og vil sikre sølvet med tre poeng borte mot Lørenskog i siste serierunde lørdag.

For Vålerengas del vil det som ser ut til å bli en skuffende tredjeplass føre til et tøft valg mellom å møte Stjernen eller Frisk Asker i kvartfinalen. Laget står nå med hele 22 baklengsmål på sine fire siste kamper.

- Stian Solberg prøver å gjøre et eller annet som kan snu det for Vålerengas del, mens en del av de andre VIF-spillerne ser nesten ikke ut som de har lyst til å være utpå der. De taper så og si alle dueller. Det er ganske beskrivende for Vålerenga om dagen, sa TV 2-ekspert Erik Follestad under kanalens sending fra Jordal i andre pause etter at Solberg hadde blitt intervjuet.

- Jeg er mest skuffet over at vi kom ut som vi gjorde de første 40 minuttene. Vi viste ikke desperasjonen man behøver før vi fikk den første reduseringen. Og vi slipper inn for mye mål, sier VIF-trener Fredrik Andersson til TV 2 etter kampen.

- Blytungt. Vi har bare oss selv å takke. Vi lærer ikke av de feilene vi gjør, sier VIFs Thomas Olsen.

God Holm

- Vi har funnet litt nøkler i spillet som skaper mer trygghet. Fint å få betalt i form av seier, sier Oilers-trener Anders Gjøse til TV 2 som nå kan feire sølv med seier lørdag.

Første periode ga ingen utvisninger og ett mål på Jordal. Med fem minutter igjen til pause kom gjestene to mot én og Anthony Salinitri slapp perfekt til Tristin Langan. Han la pucken mellom stolpen og Tobias Johansen Breivold.

Det ble skapt lite de første 20 minuttene, men kun en strålende Breivold-redning hindret Langans andre fra kort hold rett før hvilen.

Martin Gran kom nær 0-2, Vålerenga var advart, men kunne likevel ikke stå i mot da Simon Bourque banket pucken i krysset fra blålinja. Da var andre periode kun 29 sekunder gammel.

Vålerenga slet med å skape nok, men kunne kommet inn i kampen igjen da Martin Røymark stormet gjennom og forsøkte å lure Henrik Holm. Oilers-målvakten forflyttet seg raskt, reddet og vant duellen mellom de to veteranene.

Tente håpet

Holm stoppet også Sebastian Johansen like før andre pause, og i neste angrep traff Gran stolpen for Oilers.

Og da matchens første utvisning kom, smalt det raskt. Breivold rakk ikke over og Salinitri dunket inn nummer tre. Oppgjøret virket avgjort, men også neste utvisning ga mål og nå VIF-håp.

Holm klarte ikke holde Tommi Taimis suser og Alex Dostie lurte inn returen.

Fem minutter senere smalt det igjen med én spiller mer på isen. Thomas Olsen fyrte løs, Christopher Bengtsson forstyrret Holm og 2-3 var et faktum med over ti minutter igjen av matchen.

VIF trykket på, men havnet i trøbbel igjen da Kalle Ekelund tapte en duell, pucken endte hos Patrick Elvsveen fikk skutt og selv om Breivold reddet traff pucken skøyta til Solberg og skled over streken.

Breivold forlot buret med tre minutter igjen av matchen da VIF trengte to mål, men det førte ikke til annet enn at Gran avgjorde med puck i tomt bur.