Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 1, 2021

Forbundet savner informasjon: - Har ingenting å forholde oss til

Mens det blir stadig færre datoer å gjennomføre sesongen på, forsøker Norges Ishockeyforbund å se på alternative løsninger.

- Vi vet ikke noe mer.

Det sier generalsekretær Ottar Eide en drøy uke etter at Erna Solberg informerte om at toppidretten i Norge fortsatt holdes på vent - i utgangspunktet til midten av mars. Nå nærmer det seg to måneder siden det ble spilt kamper i Fjordkraft-ligaen.

- Uten at det nødvendigvis kommer konklusjoner der håper vi på positive tilbakemeldinger fra onsdagens møte mellom NIF og statsministeren. Usikkerheten og tidshorisonten er krevende. Vi vet ingenting. Vi vet heller ikke når vi får vite noe. Det er veldig krevende, sier Eide.

Stoppet 8. januar

Ligaen ble stoppet 8. januar etter flere smitteutbrudd, og siden har regjeringen anbefalt pause for seriespill i toppidretten som i tillegg har blitt forlenget flere ganger. Dette har igjen sørget for at forbundets planer og terminlister har blitt endret og skrotet.

- Det er helt umulig å planlegge nå. Det gjør det også ekstra vanskelig, sier Eide.

- Får dere noen som helst signaler fra noen?

- Ingenting. Vi kan bare håpe, men vi har ingenting å forholde oss til. Beskjeden fra kulturdepartementets side har vært at vi ikke kan regne med at ting blir vurdert på nytt før i midten av mars. Og det er jo veldig upresist. Hva betyr å vurdere noe i midten av mars? Det er vanskelig å forholde seg til.

Seriekamper og sluttspill

Planen om å bruke mars til seriekamper og april til sluttspill blir litt mindre realistisk for hver dag som går uten at det åpnes for aktivitet, men forbundet har ikke konkludert med at noe ryker foreløpig.

- Vi håper fortsatt å spille så mye som mulig. Norsk Topphockey har bedt oss gjøre en utredning, og vi har sett på ulike alternativer. Dette skal diskuteres videre. Vi kan ikke vente så lenge før vi lager en plan. Hvordan vi skal gjøre det med opp- og nedrykk spiller også inn her, forteller Eide.

- Har dere satt noen deadline for når dere må ha en avklaring og komme i gang?

- Nei, men ting blir vurdert fremover, så setter vi nok et tidspunkt om det ikke kommer noe om ikke altfor lenge.

- Hva tror du personlig om resten av sesongen nå?

- Jeg vil ikke spekulere i noe. Vi jobber med flere alternativer, og jeg vil ikke tro noe som helst før det er gjennomdiskutert.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form