Lukk søk

Fjordkraftligaen

January 11, 2022

Forbedring på skadesituasjonen - vurderer fortsatt forsterkninger

Sparta slo Storhamar i går med en endeløs skadeliste. Nå jobbes det mot forsterkninger i Sarpsborg.

Foto: Bjørn Christian Roksvåg, Nitten.no

Storhamar og Sparta snakket seg i mellom og ble enige om å spille gårsdagens kamp, selv om den ikke stod oppført på den opprinnelige terminlisten. Sparta reiste til Hamar med en skadeliste av følgende spillere: Marcus Fagerudd, Mattias Nilsson, Robin Soudsky, Emil Lundberg, Daniel Olsson Trkulja, Martin Grönberg, Eirik Børresen. Tar du bort de to innleide Comet-spillerne så var det kun 16 utespillere igjen tilgjengelige for Sarpsborg-klubben.

Sterk seier på Hamar

Sparta vant kampen 3-1 etter scoringer av Calle Spaberg Olsen, Håvard Saltsten og powerplay-spesialisten Kristian Jakobsson. En seier som var viktig i følge Sparta-trener Sjur Robert Nilsen.

- Vi reiser opp med 18 utespillere og da er to av dem innleid fra Comet. Vår situasjon rundt skader og sykdom er ille, men vi må spille med de vi har tilgjengelige. Og det holdt til å ta med alle poengene hjem til Sarpsborg, forklarer han.

Storhamar stilte uten Patrick Thoresen, og har i tillegg til Sparta hatt utfordringer med skader.

- Storhamar har også hatt sine utfordringer, så vi visste at kampen kom til å bli åpen. Nå får vi klubbene sammen med forbundet finne ut av hvordan vi får gjennomført kampene med de spillerne som er klare til å spille, avslutter Nilsen.

Følger markedet

Nilsen vil ikke bekrefte at de aktivt er på jakt etter nye spillere, men forteller at de hele tiden følger med utviklingen i Europa med tanke på forsterkninger.

- Vi sitter ikke i telefon 24 timer i døgnet for å hente inn nye spillere, men vi følger med. Skulle det klaffe med en spiller som innehar de kvalitetene som vi er på jakt etter og at det økonomiske er på plass så kan det skje noe, forteller Nilsen.

- Med så lang skadeliste og at William Fällström reiste hjem, så må det være midler tilgjengelig?

- Det med økonomien må du snakke med Henning Svendsen (daglig leder) om. Det blander ikke jeg meg bort i. Men ingen hemmelighet at det er på det offensive plan vi eventuelt henter en spiller, hvis vi føler vi treffer, forklarer Sparta-treneren.

Daglig leder Henning Nilsen bekrefter at klubben jobber med en økonomisk pakke for å hente inn forsterkninger.

- Per nå så har vi ikke midler til å hente inn noen, men vi jobber hardt for å få det til. Så får heller tiden vise om det vil komme inn en forsterkning i løpet av sesongen, slår Nilsen fast.

Nitten.no erfarer at ulike bedrifter i Sarpsborg-område ønsker nå å hjelpe Sparta med å skaffe de nødvendige midlene til å hente inn en offensiv spiller ut sesongen.

Blir sendt tilbake

Både Herman Kopperud og Paulius Gintautas har begge vært leiesoldater for Sparta, da 1.div har vært nedstengt. Nå som det kanskje åpnes opp for spill i den nest øverste ligaen igjen så bekrefter Nilsen at de blir sendt tilbake.

- Vi har vært fornøyde med jobben de har gjort for oss, men skulle de åpne 1.div så er dem Comet-spillere. Vi kommer ikke til å gå i noen forhandlinger om videre spill for dem to. På tide at de får spille hockey i 1.div igjen også, noe jeg tror dem får lov til, forteller den optimistiske sarpingen.

Sparta-supporterne kan se en lysere fremtid da Sjur Robert kan komme med en følgende gladmelding til den blå/hvite-fansen.

- Heldigvis så ser ting bedre ut på skadefronten, hvor både Eirik Børresen og Emil Lundberg skal være tilbake i full trening. Forhåpentligvis er de med i kamptroppen mot Frisk Asker i morgen, avslutter Sparta-treneren.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form