Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 2, 2021

Før dropp: VIF-skader, Storhamar-fravær og toppkamp

Helgens runde i Fjordkraft-ligaen blant annet på VIFs første kamp uten Kenneth Larsen, toppkamp i Fredrikstad og lokaloppgjør på Grünerløkka.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Frisk Asker - Storhamar, Askerhallen kl 15.30 (TV 2 Play)
Sparta - Ringerike, Sparta Amfi kl 16.00 (TV 2 Play)
Vålerenga - Lillehammer, Jordal kl 18.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Søndag:
Stjernen - Stavanger Oilers, Stjernehallen kl 15.30 (TV 2 Play)
Grüner - Manglerud Star, Grünerhallen kl 18.00 (TV 2 Play)

Frisk Asker - Storhamar

Rundens innledes med ettermiddagskamp i Asker der dropp er allerede klokken 15.30. Frisk Asker har hatt to dager mer å hvile på inn mot denne da de var i aksjon tirsdag der det ble overtidsseier i Sarpsborg. Joakim Opsahl er lånt ut til Lørenskog denne helgen og blir ikke med her. Også Endre Medby, Fredrik Bjørndal og Nicklas Dahlberg er ute. Storhamar har reist seg raskt etter nederlaget mot Ringerike og står med to strake ettmålsseirer mot Oilers og MS. Troppen er den samme som torsdag - det betyr at Mikael Zettergren, Jacob Lundell Noer, Martin Rønnild, Markus Mikkelsen, Erik de la Rose og Jimmy Andersson alle står over.

Odds:

Norsk Tipping: 2,20 - 4,10 - 2.45
Coolbet: 2,50 - 4,20 - 2,50

Sparta - Ringerike

Til tross for to strake tap holder Sparta tredjeplassen på tabellen. I tirsdagens nederlag mot Frisk Asker følte sarpingene seg bortdømt før gjestene avgjorde i sudden death. Skadelisten er fortsatt lang i Sparta-leiren selv om Daniel Olsson-Trkulja er tilbake fra sykdom her. Håvard Salsten, Henrik Knold, Jesper Martinsen Lilleberg og Martin Grönberg er alle ute. Nyopprykkede Ringerike fortsetter å være ligaens «giant killers». De tre siste kampene har det blitt seirer mot både Storhamar og Vålerenga, og Ringerike har nå faktisk kortere vei opp til Lillehammer enn ned til Grüner. Nikolai Dalen og Mathias Holst Jenssen mangler her sammen med en syk Elias Antonsen.

Odds:

Norsk Tipping: 1,40 - 5,20 - 5,30
Coolbet: 1,55 - 4,80 - 5,35

Vålerenga - Lillehammer

Det har skjedd en del i Vålerenga de siste dagene. Torsdag ble det et ydmykende 4-2-tap mot Ringerike som endte opp med å koste Kenneth Larsen jobben. Den beskjeden kom fredag kveld. Rundt 12 timer senere ble det kjent at Vålerenga har signert den tidligere NHL-spilleren David Booth. Han kommer til Norge i løpet av kort tid, men rekker selvsagt ikke denne. Det gjør heller ikke skadde Martin Røymark, Stefan Espeland, Pontus Finstad, Filip Lalande, Jonas Oppøyen og Mika Partanen. Sistnevnte fikk en smell mot Ringerike og er ute i flere uker. LIK sto med to strake seirer før det ble tap mot Stjernen sist. Andreas Martinsen er fortsatt skadet, Teemu Vuorisalo og Frank Gymer er syke mens Christian Fosse må testes før kampstart.

Odds:

Norsk Tipping: 1,70 - 4,30 - 3,55
Coolbet: 1,85 - 4,45 - 3,65

Stjernen - Stavanger Oilers

Rundens virkelig godbit spilles i Fredrikstad søndag ettermiddag. Serieleder Stjernen leder tabellen tre poeng foran Stavanger Oilers, og begge lag kan stå med 48 poeng dersom gjestene avgjør denne etter 60 minutter. Stjernen har vist en utrolig evne til å snu kamper den siste tiden, men torsdag var laget et lite hakk bedre og vant 4-2 på Lillehammer. Brendan Ellis har manglet de siste kampene, men Stjernen har fått inn landslagsbacken Håkon Nilsen. Nicolai Bryhnisveen, Kristian Østby, Christian Wetteland og Steve Whitney var alle på fraværslisten hos Oilers i 6-0-seieren over Grüner torsdag. Det betyr at laget står med råsterke ni seirer på de siste ti kampene.

Odds:

Norsk Tipping: 2,40 - 4,20 - 2,25
Coolbet: 2,50 - 4,20 - 2,50

Grüner - Manglerud Star

Nummer ni mot nummer ti på tabellen møtes på Grünerløkka søndag kveld. Sju poeng skiller de to naboene, og det spørs om ikke MS bør få med seg tre poeng her skal de ha håp om å melde seg på i kampen om åttendeplassen selv om det er lenge igjen. De lilla manglet William Mäkinen, Mathias Landrø, Trym Auren og Marius Carho Hansen da det ble 6-0-tap i DNB Arena torsdag. MS har hevet seg under Knut Jørgen Stubdal, men det blir med knepne tap - som sist da Storhamar vant 2-1 i Oslo. Tord Thoresen, Christer Simonsen, Shafaat Hashim og Theodor Steen-Gulbrandsen har vært ute de siste ukene.

Odds:

Norsk Tipping: 2,25 - 4,30 - 2,35
Coolbet: 2,35 - 4,20 - 2,65

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form