Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 16, 2023

Før dropp: VIF-profil tilbake, Rønningen-debut og Sparta-duo ute

Fjordkraft-ligaen er tilbake etter landslagspausen med fire lag - minst - involvert i gullstriden!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Storhamar - Ringerike, CC Amfi 18.30 (TV 2 Play)
Stavanger Oilers - Frisk Asker, DNB Arena kl 18.30 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)
Lillehammer - Stjernen, Eidsiva Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Sparta, Manglerud ishall kl 18.30 (TV 2 Play)
Grüner - Vålerenga, Grünerhallen kl 19.00 (TV 2 Play)

Storhamar - Ringerike

Storhamar er et av lagene som kjemper om seriegullet foran de fem siste serierundene med kun to poeng opp til serieleder Oilers etter seks strake seirer. Hamar-laget er store favoritter her i kveld før Sparta kommer på besøk til toppkamp lørdag. Keepertalentet Markus R. Stensrud har pådratt seg en skade og Viktor Kokman har reist. Trym Gran får dermed selskap av Anders Haugum som er hentet inn fra Furuset. David Booth er tilbake fra USA-tur og returnerer til gullkamp og Sverre Rønningen er signert fra Lillehammer og debuterer. Eirik Salsten, Adrian Saxrud Danielsen og Martin Lundberg er ute. Ringerike kjemper fortsatt med MS om den siste sluttspillplassen og imponerte stort med å slå Sparta i den siste matchen før pausen. Her mangler Thor Jørgen Torp Friestad, Michael Söderberg og Linus Rosdahl.

Odds:

Norsk Tipping: 1,10 - 9,20 - 14,50
Coolbet: 1,12 - 11,00 - 18,00

Stavanger Oilers - Frisk Asker

Skal Oilers snuble på oppløpssiden? Laget virket å ha stø kurs mot gull med sju strake seirer det ble 5-1- og 6-1-tap mot henholdsvis Storhamar og Vålerenga i de to siste kampene før landslagspausen. Nå venter Frisk Asker og Stjernen før seriespillet avsluttes mot tre av bunnlagene. Christian Bull er hentet inn fra Østerrike for å styrke stallen de siste ukene av sesongen. Også Kristian Østby har vært tilbake i trening den siste tiden og sørger for en tilnærmet full Oilers-tropp. Vegard Faret fullfører sesongen på Hønefoss og får selskap av Noah Bergesen Aarthun. Også i Asker har det skjedd endringer, men det er på trenersiden der sportssjef Vidar Wold har erstattet Jan André Aasland i boksen med håp om å gjøre et godt sluttspill. Alt tyder på at Frisk ender som nummer seks med ti poeng opp til Stjernen. Håkon Løken Pedersen er endelig tilbake for tigrene sammen med Mikkel S. Christiansen, men Mats Frøshaug, Nicklas Dahlberg, Felix Girard og Magnus Geheb er ute.

Odds:

Norsk Tipping: 1,32 - 5,90 - 6,40
Coolbet: 1,45 - 5,45 - 6.00

Lillehammer - Stjernen

Det har lenge vært klart at Lillehammer kommer til å ende som nummer sju med sitt unge mannskap. Laget gjør fortsatt gode enkeltkamper og fikk en god opplevelse både med hjemmeseier mot Ringerike og poeng mot Vålerenga, men i siste match før pausen ble det ni baklengs i Varner Arena. Flere viktige brikker har manglet i den tynne troppen den siste tiden og her er Karl Markström, Joakim Lilliehöök, Liam Sætre, Pål Nyland, Mads Homdrom og Stein André Hagen ute. Stjernen ligger kun seks poeng bak Oilers foran de fem siste rundene og har alle muligheter til både å skaffe seg medalje og legge et godt grunnlag foran sluttspillet. Og lørdag kommer Oilers til Fredrikstad! Markus Mikkelsen er ikke med her.

Odds:

Norsk Tipping: 8,65 - 7,35 - 1,20
Coolbet: 9,25 - 7,60 - 1,25

Manglerud Star - Sparta

Manglerud Star har fortsatt grepet om den åttende og siste sluttspillplassen, men Ringerike ligger kun tre poeng bak og slo kveldens MS-motstander Sparta sist. Oslo-laget står med to strake hjemmeseirer og reiser til Lillehammer søndag for en nøkkelkamp i avslutningen. Marius Trygg har ledet en tropp med få skader den siste tiden og her er alle mann klare. Det betyr også kamp nummer 914 for Steffen Thoresen! Jonas Holøs tok plass i Sparta-boksen for første gang i den utsatte kampen tirsdag der Grüner ble slått 5-2. Det betyr at samtlige ti klubber nå har spilt 40 kamper og at Sparta har kun ett poeng opp til serieleder Oilers. Etter dagens oppgjør i Oslo venter Storhamar, Vålerenga, Frisk Asker og Stjernen. Jonas Meisingset og Miihkali Teppo er skadet, Niclas Jessesen har reist til Grüner.

Odds:

Norsk Tipping: 15,00 - 9,00 - 1,10
Coolbet: 17,00 - 9,00 - 1,15

Grüner - Vålerenga

Runden avsluttes med lokaloppgjør på Grünerløkka. Grüner ender som nummer ti og forbereder seg på nedrykkskvalifisering mens Vålerenga fortsatt kjemper om seriegullet. Grüner har hentet inn Niclas Jessesen fra Sparta, Marius Johansen og Shafaat Hashim fra Furuset og Leo Halmrast kommer tilbake fra svensk hockey mens Anders Haugum endte på Hamar. Kasper Walther-Sneve er tilbake hos VIF. Jørgen Kvål, Joachim Sommer-Nielsen, Kevin Berg, Nils Carnbäck, Tim Robin Johnsgård og Petter Grønstad er ute. Vålerenga rotet mot Lillehammer og tapte mot Stjernen før Oilers fikk bank 6-1 i toppkampen der Mika Partanen scoret fire. Oslo-laget ligger på fjerdeplass foran de fire siste rundene, men avstanden opp til serieleder Oilers er på kun fire poeng. Jørgen Karterud har vært ute med skade i månedsvis, men er endelig tilbake og gjør comeback her. Nå er kun Stian Solberg og Thomas Olsen ute.

Odds:

Norsk Tipping: 19,00 - 11,50 - 1,06
Coolbet: 18,00 - 11,00 - 1,12

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form