Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 15, 2022

Før dropp: VIF-profil tilbake, favorittduell, tidlig møte med gamle kjente

Full runde i Fjordkraft-ligaen denne lørdagen med storkamp i CC Amfi mellom Storhamar og Oilers og toppkamp i Varner Arena der Stjernen gjester Frisk Asker!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Sparta - Grüner, Sparta Amfi kl 16.00 (TV 2 Play)
Storhamar - Stavanger Oilers, CC Amfi kl 16.00 (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)
Vålerenga - Lillehammer, Jordal kl 16.00 (TV 2 Play)
Ringerike - Manglerud Star, Schjongshallen kl 16.00 (TV 2 Play)
Frisk Asker - Stjernen, Varner Arena kl 18.00 (TV 2 Play)

Sparta - Grüner

Sparta har fulgt opp den sterke borteseieren over Frisk Asker med to strake hjemmetap mot naboen Stjernen og Lillehammer. Laget har ikke spilt kamp på en uke og har fått god tid til å lade opp til dette oppgjøret der sarpingene er store favoritter. Sjur Robert Nilsen stiller med samme tropp her og da uten Jonas Holøs. Med seks seirer og fire tap så langt er det også nødvendig med tre poeng for å henge med de beste lagene på den jevne tabellen. For første gang i historien har Grüner vunnet to kamper på rad på øverste nivå. De seks poengene mot MS og Ringerike har løftet laget vekk fra bunnplassen, men dette blir en tøffere oppgave. Trym Auren, Joachim Sommer Nielsen, Eirik Lavik, Nicolai Eliesen, Kevin Berg og Petter Grønstad. Calle Spaberg Olsen møter klubben han spilte for så sent som forrige uke.

Odds:

Norsk Tipping: 1,13 - 8,35 - 13,00
Coolbet: 1,13 - 10,00 - 18,00

Storhamar - Stavanger Oilers

To av sesongens største favoritter, som begge fikk stempelet sesongens største skuffelse så langt av hockeyekspert Tor Nilsen nylig, møtes i CC Amfi. Storhamar har svingt voldsomt i prestasjonene hittil, men knuste Stjernen her sist og snudde mjøsderbyet mot Lillehammer med en sterk sluttspurt torsdag kveld. Troppen er fulltallig med unntak av Jonas Djupvik Løvlie og Patrick Elvsveen. Oilers brukte midtuken til å slå finske Ilves i CHL, men mistet avansementet til åttedelsfinalen da Red Bull Salzburg tok poeng senere samme kveld. I serien har det blitt to strake borteseirer, men ettmålsseirer over MS og Grüner skremmer få. Med fire poeng opp til Vålerenga og to kamper mindre spilt er Oilers i rute til serieledelse med seier i hengekampene. Kristian Østby er ute mens Dennis Sveum, som sto over onsdag, kan bli klar her. Jan Brejcak møter klubben han spilte for forrige sesong.

Odds:

Norsk Tipping: 2,40 - 4,10 - 2,35
Coolbet: 2,50 - 4,30 - 2,45

Vålerenga - Lillehammer

Med fire strake seirer, de to siste i toppkampene mot Frisk Asker og Stjernen, har Vålerenga inntatt førsteplassen på den jevne tabellen. Mathis Olimb ble matchvinner like før slutt i Fredrikstad torsdag og VIF er store favoritter til å beholde førsteplassen etter dagens runde. Jørgen Karterud og Magnus Knutsen mangler, men Daniel Sørvik er endelig tilbake og klar for å bidra på backplass. Lillehammer er ikke lette å bli kloke på denne sesongen. Fem seirer og fem tap er fasiten så langt, og borteseieren over Sparta var imponerende, men torsdag glapp det i sluttminuttene mot Storhamar. Adrian Ellingsen er tilbake, men Andreas Martinsen, Stein André Hagen og Emil Nyhus er ute. Liam Sætre er med fra U20-troppen.

Odds:

Norsk Tipping: 1,45 - 5,20 - 5,00
Coolbet: 1,50 - 5,40 - 5,35

Ringerike - Manglerud Star

Nok en duell mellom to av lagene som var ventet å kjempe i bunnen. Ringerike har ikke vunnet siden serieåpningen og har skuffet hittil med flere sentrale spillere ute med skader. 7-2-tapet mot Grüner torsdag sved, men nykommeren Colin Jacobs var med i troppen og fikk sin debut i Oslo. Dustin Parks og David Åslin er ute en periode i tillegg til at Elias Antonsen har reist hjem. MS har overrasket hittil og tok sesongens kanskje mest imponerende seier så langt torsdag da Frisk Asker ble slått 4-2 i Varner Arena kun fem dager etter at Grüner ble for sterke. De gule og grønne har kunnet spille med stort sett samme mannskap hele sesongen, men Steffen Thoresen har vært ute noen uker og mangler også her sammen med Christer Simonsen.

Odds:

Norsk Tipping: 2,85 - 4,30 - 2,00
Coolbet: 3,25 - 4,55 - 1,95

Frisk Asker - Stjernen

Lørdagens kveldskamp spilles i Varner Arena der Frisk Asker har noe å revansjere. Overtidstapet på Jordal ble fulgt opp med 4-2-tap hjemme mot Manglerud Star torsdag kveld. De oransje askerbøringene har dermed også mistet førsteplassen i ligaen, men avstanden opp til Vålerenga er på kun to poeng. Thomas Valkvæ Olsen er tilbake fra skade, men andre offensive krefter som Anton Holm og Felix Girard står over. Kun ett poeng bak Frisk Asker følger kveldens motstander Stjernen. Etter seks strake seirer har nå Fredrikstad-laget røket mot Storhamar og Vålerenga, men tredjeplass må være godkjent så langt i Fredrik Johanssons debutsesong som trener. Markus Aas-Eng Mikkelsen og Mikael Mikalsen misser også denne.

Odds:

Norsk Tipping: 1,82 - 4,50 - 3,20
Coolbet: 1,85 - 4,75 - 3,45

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form