Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 28, 2021

Før dropp: VIF-debutanter, 15-åring i troppen, lånespillere og Sparta-fravær

Endelig er Fjordkraft-ligaen tilbake! Mjøsderbyene er utsatt, men 4. juledag byr på lokaloppgjør både i Asker og Fredrikstad.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Frisk Asker - Vålerenga, Asdkerhallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Stavanger Oilers, Manglerud Ishall kl 18.30 (TV 2 Play)
Stjernen - Sparta, Stjernehallen kl 19.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)
Grüner - Ringerike, Grünerhallen kl 19.00 (TV 2 Play)

Frisk Asker - Vålerenga

Norsk hockey er tilbake etter en liten julepause med flere herlige lokaloppgjør! Et av dem spilles i Askerhallen der Frisk og Vålerenga har hatt en rekke tøffe dueller de siste årene - ikke minst i sluttspillet. Dette er også en kamp mellom nummer tre og fem på tabellen der alle poeng er viktige for å ta opp med kampen med serieleder Stavanger Oilers. Frisk sto med seks strake seirer før det ble tap mot nettopp Oilers i siste kamp før julepausen. Nicklas Dahlberg og Endre Medby er fortsatt ute og Mats Frøshaug sliter med ryggen. Isak Wallin og Jimi Kuronen står også over. Fredrik Bjørdal er tilbake etter ni ukers pause. Emil Wasenden og Erik Sagen kommer opp fra U20. Under Espen Knutsens ledelse har Vålerenga vunnet tre strake hjemmekamper mot Lillehammer, Grüner og Stjernen. Kan rekken fortsette her? Pontus Finstad er i karantene, Gabriel Koch i opptrening etter å ha vært smittet mens Mika Partanen og Jonas Oppøyen er skadet. David Booth og Svein-Petter Falk-Larssen får sine debuter her. Stian Solberg (15) blir også med til Askerhallen.

Odds:

Norsk Tipping: 2,35 - 4,20 - 2,30
Coolbet: 2,45 - 4,40 - 2,45

Manglerud Star - Stavanger Oilers

Bunn mot topp i Manglerud Ishall der alt annet enn borteseier vil være en stor overraskelse. MS står fortsatt med kun to seirer denne sesongen, og en av dem kom helt tilbake i serieåpningen. De tre siste kampene har gitt tre tap og hele 19 baklengsmål etter en positiv periode under Knut Jørgen Stubdal, og avstanden opp til 8. plassen begynner å bli stor. Shafaat Hashim, Theodor Steen-Gulbrandsen, Tobias Degvold, Anders Jonassen og Emil Frøshaug er ute i dag. Oilers-resultatene er fortsatt varierende, men laget leder tabellen foran romjulskampene med én kamp mindre spilt enn Stjernen. For to uker siden ble det en sterk 5-1-seier hjemme mot Frisk Asker. Christian Wetteland, Anders Tangen Henriksen, Rob Bordson, Andre Strandborg, Kristian Østby og Andreas Klavestad er alle ute for Oilers. William Kuisma, Sander Husebø og Samuel Klungtveit er med fra U20-troppen.

Odds:

Norsk Tipping: 8,50 - 6,90 - 1,20
Coolbet: 10,00 - 7,20 - 1,25

Stjernen - Sparta

Tirsdag og torsdag venter to herlige Østfold-lokaloppgjør og toppkamper i Fredrikstad og Sarpsborg der det dessverre kun slipper inn 50 tilskuere. Stjernen-ledelsen mener man i teorien i dag kunne solgt 5-6000 billetter. Stjernen har to strake tap, men de har kommet på bortebane mot sterk motstand. Sparta er stort sett kun involvert i jevne kamper, og har meldt seg på i teten mye takket være en sterk hjemmestatistikk. Sju poeng skiller de to naboene foran romjulskampene. Det betyr at Sparta, som også har én kamp til gode, kan utfordre Stjernen også på tabellen med sterke resultater de neste dagene. Stjernen mangler kun Jonathan Hafsmoe her mens Sparta må klare seg uten Daniel Olsson Trkulja, Henrik Knold, Martin Grönberg, Niclas Jessesen, Håvard Salsten og Sondre Ahlsen. Calle Spaberg Olsen debuterer etter overgangen fra Vålerenga mens Herman Kopperud og Paulius Gintautas hentes inn fra Comet.

Odds:

Norsk Tipping: 1,75 - 4,30 - 3,40
Coolbet: 1,90 - 4,45 - 3,45

Grüner - Ringerike

Nummer ni mot nummer åtte møtes i Oslo og på Hønefoss i jula. Er det siste sjanse for Grüner-gjengen til å skape spenning rundt den siste sluttspillplassen? Ringerike har 13 poeng å gå på ned til Grüner og én kamp til gode foran dette oppgjøret. Martin Boorks gutter slapp inn sju mål både mot Frisk Asker og Lillehammer før de reiste seg i den siste kampen før julepausen og feide over MS. Jonathan Lafjell Ed, Mathias Landrø, Trym Auren og Sebastian Heggelund-Nilsen er ute her. Rolf Aastad, Lars Erik Francke-Enersen, Simen Nilsen og Theo Rooseboom de Vries leies inn fra 1. divisjon. Grüner har leverte flere sterke kamper i det siste, men mangler det siste lille for å sanke tilstrekkelig med poeng. 2-1-tap på Hamar, en jevn kamp i Askerhallen, 1-0-tap på Jordal og 3-2-tap i Sparta Amfi er isolert sett hederlige resultater, men melder ikke Grüner på i kampen om 8. plassen. Ringerike stiller uten Jonas Haughom og Elias Antonsen her i tillegg til langtidsskadde Mathias Holst Jenssen og Nikolai Dalen.

Odds:

Norsk Tipping: 2,65 - 4,20 - 2,05
Coolbet: 2,80 - 4,40 - 2,20

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form