Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 11, 2021

Før dropp: Toppkamp i vest, Sparta-skader og VIF-fravær

Den siste serierunden før julaften byr nok en toppkamp for Frisk Asker som denne gangen tar turen til Stavanger mens Stjernen gjester et hanglende Vålerenga.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Sparta - Grüner, Sparta Amfi kl 16.00 (TV 2 Play)
Vålerenga - Stjernen, Jordal Amfi kl 16.00 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Lillehammer, Manglerud Ishall 16.00 (TV 2 Play)
Stavanger Oilers - Frisk Asker, DNB Arena kl 16.00 (TV 2 Play)

Sparta - Grüner

Sarpingene er ofte involvert i jevne kamper de alle de fire siste har endt med ettmålsseirer. Sist ble det sterke 3-2 over Stavanger Oilers. Nå kommer et lag fra andre enden av tabellen til Sarpsborg, men fraværslisten til hjemmelaget er lang i dag. Målvakt Jake Paterson, Daniel Olsson-Trkulja, Henrik Knold, Martin Grönberg, Jesper Martinsen Lilleberg er alle ute med skader Sondre Ahlsen er med U20. Sander Surdal får dermed sin debut mot Grüner. Oslo-laget har levert gode prestasjoner de siste ukene og vant skuddstatistikken i 1-0-tapet på Jordal torsdag. Her må de lilla klare seg uten Trym Auren, Jonathan Lafjell Ed, Mathias Landrø og Joachim Sommer Nielsen.

Odds:

Norsk Tipping: 1,22 - 6,50 - 8,35
Coolbet: 1,30 - 6,40 - 8,75

Vålerenga - Stjernen

VIF var tilbake i kamp torsdag der de slet seg til 1-0-seier over Grüner, men det var faktisk gjestene som vant skuddstatistikken. Med seks backer og ti forwards var det såvidt det skade- og sykdomsplagede mannskapet klarte å stille til kamp. Rasmus Forsberg fra Hasle-Løren og Lørenskog-backen Kevin Berg har vært med de siste ukene for å fylle opp. Stefan Espeland, Gabriel Koch, Mika Partanen, Filip Lalande, Pontus Finstad, Jonas Oppøyen og Storm Mørch-Karlstad mangler også mot Stjernen i ettermiddag. Sist disse to lagene møttes her snudde Fredrikstad-laget 4-0 til 4-5. Serielederen tapte i Askerhallen torsdag og trenger å slå tilbake her for å holde Oilers og nettopp Frisk bak seg. Jonathan Hafsmoe og Benjamin Byrkjeland var de to eneste som manglet sist.

Odds:

Norsk Tipping: 2,55 - 4,20 - 2,15
Coolbet: 2,85 - 4,35 - 2,17

Manglerud Star - Lillehammer

Reprise på serieåpningen der Manglerud Star fikk én av sine to seirer denne sesongen. MS fikk en opptur da Knut Jørgen Stubdal tok over, og tok en fin seier borte mot naboen Grüner for to uker siden, men i de påfølgende oppgjørene har det blitt to strake tap med sju baklengsmål - det siste også mot Ringerike som betyr at 8. plassen nok definitivt er utenfor rekkevidde. Shafaat Hashim og Theodor Steen-Gulbrandsen er skadet, Lucas Loob Trygg og Anders Jonassen i U20-VM og duoen Mats Trygg og Kristoffer Pihlqvist trolig ute med sykdom også her. Lillehammer slo Sparta og Ringerike i to hjemmekamper på rad før Stavanger Oilers ble for sterke i Eidsiva Arena torsdag. Andreas Martinsen får med seg Vegard Fredriksen på skadelisten. Nykommer Nils Carnbäck fikk likevel ikke karantene etter å ha pådratt seg matchstraff i debuten sist.

Odds:

Norsk Tipping: 5,20 - 5,40 - 1,40
Coolbet: 5,75 - 4,80 - 1,52

Stavanger Oilers - Frisk Asker

Rundens toppkamp spilles i DNB Arena. Oilers har nå to poeng opp til Stjernen med én kamp mindre spilt mens Frisk Asker for alvor meldte seg på i kampen om seriemesterskapet med tre poeng mot nettopp Stjernen sist. Frisk står med seks strake seirer og vil stå med like mange poeng som Oilers med tre pinner her. Magnus Hoff er ferdig med eksamen og er tilbake i hjemmelagets tropp her. Det er også Andreas Klavestad. Kristian Østby og Christian Wetteland er skadet, mens William Kuisma går ut av troppen. Frisk Asker har samme lag som mot Stjernen med Henrik Fayen-Vestavik i mål. Sju backer og ti løpere er med på flyet vestover; Nicklas Dahlberg, Endre Medby og Fredrik Bjørndal er skadet mens Eskil Wold er i U20-VM.

Odds:

Norsk Tipping: 1,60 - 4,70 - 3,95
Coolbet: 1,65 - 4,60 - 4,60

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form