Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 5, 2022

Før dropp: Sparta-trio ute, Oilers-skader og Frisk-revansj?

Lørdagen gir oss full runde i Fjordkraft-ligaen der Frisk Asker skal revansjere seg for kollapsen sist med naboen Vålerenga på besøk og Stjernen møter Storhamar.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Lillehammer - Sparta, Eidsiva Arena kl 16.00 (TV 2 Play)
Stjernen - Storhamar, Stjernehallen kl 16.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)
Grüner - Manglerud Star, Grünerhallen kl 16.00 (TV 2 Play)
Stavanger Oilers - Ringerike, DNB Arena kl 18.00 (TV 2 Play) 
Frisk Asker - Vålerenga, Varner Arena kl 18.30 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Lillehammer - Sparta

I OL-byen får vi en reprise på seriepremieren der Lillehammer overrasket med å ta tre poeng mot Sparta. Siden har lagene hatt en motsatt utvikling og Sparta er serieledere foran denne runden. Lillehammer er nummer sju, men har fått en viss kontakt med topp seks-lagene med to strake 3-2-seirer mot Grüner og Ringerike. Med blant annet Andreas Martinsen tilbake håper Aleksander Smirnov på en mer stabil LIK-utgave. Fraværene har vært færre den siste uken og er det kun Joakim Eidsa Arnestad som er usikker. Han er syk og må testes inn mot dropp. Syv strake seirer har sendt Sparta til topps i ligaen og sist ble naboen Stjernen slått for første gang siden november 2020. Sjur Robert Nilsen reiser nordover uten Trym Østby, Jonas Holøs og Magnus Nilsen.

Odds:

Norsk Tipping: 3,05 - 4,40 - 1,90
Coolbet: 3,05 - 4,70 - 2,00

Stjernen - Storhamar

Stjernen og Storhamar er to av seks lag i tetgruppen der kun seks poeng skiller. Alle disse interne duellene blir viktige for å henge med fremover. Stjernen mistet ledelsen med tapet mot Sparta torsdag, men er et av tre lag på 38 poeng. Storhamar står med 33 og kommer fra 3-2-seier over Vålerenga foran over 6500 tilskuere og den ville 9-2-nedsablingen av Frisk Asker. Brendan Ellis, Emil Buskoven, Douglas Byrkjeland og Mikael Mikalsen manglet hos Stjernen sist i matchen der Austin Cangelosi forlot isen og måtte sy 12 sting. Storhamar ser noe mer stabile ut etter en varierende start på sesongen, har fått tilbake viktige brikker og jager tetlagene. Et par spillere må testes i dag, men Petter Thoresen stiller i utgangspunktet med full tropp.

Odds:

Norsk Tipping: 2,60 - 4,20 - 2,15
Coolbet: 2,55 - 4,50 - 2,35

Grüner - Manglerud Star

Oslo-duell på Grünerløkka mellom to lag som kjenner hverandre godt. Grüner har ikke vunnet siden 13. oktober og står med syv poeng og har ni poeng opp til tabellnabo Manglerud Star. De lilla avgjorde da lagene møttes på Manglerud for en måned siden, men mangler fem mann her. Joachim Sommer Nielsen, Trym Auren, Petter Grønstad, Stian Thorbjørnsen og Jørgen Kvål er alle ute. Løperen Kristoffer Fayen-Vestavik lånes inn fra Furuset. Etter en meget frisk start på sesongen, har det nå blitt hele syv strake tap på MS. Dog ingen større enn med tre måls margin. Roy Johansens gutter ser nok muligheten til å komme tilbake på vinnersporet her og mangler kun backen Jonathan Racine.

Odds:

Norsk Tipping: 3,30 - 4,50 - 1,80
Coolbet: 3,40 - 4,85 - 1,85

Stavanger Oilers - Ringerike

Dagens største favoritt er Stavanger Oilers som nå kommer fra en sterk periode selv om motstanden har vært fra nedre del av tabellen. 8-0, 3-0, 10-0 er uansett en rekke å være fornøyd med. Oilers har flere kamper til gode på konkurrentene i toppen og står med den nest beste seiersprosenten i ligaen foran denne runden. Kristian Østby, Tommy Kristiansen, Greg Mauldin, Jan Brejcak og Jooni Partanen har alle vært ute den siste uken og rekker heller ikke denne. Ringerike står fortsatt med kun seks poeng helt sist på tabellen og har hatt en trøblete sesong så langt. Skadene er mange og seirene få. Reid Petryk, Even Tangen Fosse, Dennis Ryttar, Mathias Landa, Dustin Parks og David Åslin har alle manglet den siste tiden.

Odds:

Norsk Tipping: 1,08 - 10,50 - 17,00
Coolbet: 1,12 - 10,00 - 22,00

Frisk Asker - Vålerenga

Lørdagsrunden avsluttes med TV-kamp i Varner Arena. Også dette er en reprise på serieåpningen der Frisk tok tre poeng mot rivalen i en fullsatt arena. Den opplevelsen står i sterk kontrast til det som skjedde torsdag kveld da et Frisk-lag i oppløsning slapp inn hele ni mål mot Storhamar. Viktige David Morley rekker heller ikke denne og Alexander Bonsaksen mister kampen mot gamleklubben med skade. Frisk har ramlet ned til sjetteplass, men avstanden opp til serieledelsen er på kun seks poeng i den jevne ligaen. Vålerenga er et av tre lag med 38 poeng på toppen, men kom fra to tunge før det ble en grei seier mot MS sist. Jørgen Karterud og Daniel Sørvik har fått selskap av Magnus Brekke Henriksen og Stian Solberg på skadelisten. Herman Mowe kommer inn på backplass.

Odds:

Norsk Tipping: 2,70 - 4,20 - 2,10
Coolbet: 2,75 - 4,70 - 2,15

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form