Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 25, 2023

Før dropp: Mulig gullfest, utsolgt klassiker og Frisk-profil tilbake

Lørdag er det klart for den 44. og nest siste serierunden i Fjordkraft-ligaen - blir det gullfeiring i Stavanger eller er det mulig at Storhamar tar over førsteplassen?

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Stjernen - Ringerike, Stjernehallen kl 14.00 (TV 2 Play)
Frisk Asker - Sparta, Varner Arena kl 16.00 (TV 2 Play)
Vålerenga - Storhamar, Jordal kl 16.00 (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)
Lillehammer - Grüner, Eidsiva Arena kl 18.00 (TV 2 Play)
Stavanger Oilers - Manglerud Star, DNB Arena kl 18.00 (TV 2 Play)

Stjernen - Ringerike

I Fredrikstad er det dropp allerede klokken 14 i en match der mye står på spill for begge lag. Stjernen ligger på femteplass, men luken opp til Vålerenga og Sparta er på kun to poeng. Og i siste serierunde møtes nettopp Stjernen og Sparta. Fredrik Johanssons gutter er ofte involvert i målrike oppgjør og kom opp i tosifret antall scoringer i Oslo torsdag kveld. Stian Nybraaten Hansen er tilbake, Sander Rønnild og Alex Dostie er ute. Ringerike måtte ha minst åtte poeng på sine tre siste kamper for å ha håp om å nå sluttspillet og tok første stikk på en overbevisende måte hjemme mot Frisk Asker torsdag. To eller tre poeng er nødvendig også her - i motsatt fall må Hønefoss-laget ut i nedrykkskvalifisering. Gjestene stiller med samme tropp som torsdag.

Odds:

Norsk Tipping: 1,20 - 7,00 - 9,20
Coolbet: 1,35 - 6,25 - 7,20

Frisk Asker - Sparta

To lag som har slitt den siste tiden gjør opp om poengene i Varner Arena. Frisk Asker vant skuddstatistikken, men tapte 6-2 på Hønefoss torsdag i en meget skuffende forestilling. Trener Vidar Wold brukte ord som «flaut» da han oppsummerte matchen på klubbens hjemmeside. Det er for lengst klart at Frisk kommer til å ende på en sjetteplass denne sesongen. Anton Holm, Magnus Geheb, Hampus Gustafsson er ute mens viktige Alexander Bonsaksen returnerer til troppen. Sparta mistet gullsjansene med en svak periode der laget rotet bort poeng mot flere av bunnlagene, men torsdag fikk sarpingene en solid opptur med 4-3-seier hjemme mot Vålerenga i toppkampen. Kristian Jakobsson avgjorde, men var etterpå mest forbannet over at det ble to ikke tre poeng. Hos Sparta er Sebastian Selin tilbake, men Vetle Salsten, Sondre Ahlsen, Jonas Meisingset og Miihkali Teppo og Martin Grönberg er ute.

Odds:

Norsk Tipping: 3,05 - 4,40 - 1,90
Coolbet: 2,80 - 4,20 - 2,25

Vålerenga - Storhamar

Klassikeren på Jordal er utsolgt! Det betyr over 5000 tilskuere der gjestene bidrar solid med blant annet fem busser med supportere. Storhamar har kun ett poeng opp til serieleder Oilers, men tror ikke på hjelp i gullstriden. Faktum er uansett at kvelden kan ende med alt fra gullfest i Stavanger til at Storhamar topper tabellen foran den siste serierunden. Gjestene har et par spillere som må testes, men stiller i utgangspunktet uforandret. Eirik Salsten og Markus R. Stensrud er ute mens Adrian Saxrud Danielsen har tatt gipsen og nærmer seg comeback. Tapet borte mot Sparta torsdag sendte Vålerenga ut av gullstriden, og matchen i dag må vinnes skal laget ha noe som helst håp om å rappe andreplassen fra nettopp Storhamar. Svært mye står derfor på spill for begge lag og tilfører ekstra spenning rundt et allerede hett oppgjør som engasjerer voldsomt. VIF stiller uten duoen Thomas Olsen og Stian Solberg.

Odds:

Norsk Tipping: 2,35 - 4,10 - 2,40
Coolbet: 2,70 - 4,25 - 2,30

Lillehammer - Grüner

De to lagene i svakest form i ligaen gjør opp på Lillehammer. Til tross for 13 tap på de 14 kampene i 2023, har det lenge vært klart at LIK kommer til å ende som nummer sju og bli valgt tidlig i kvartfinalene. Det unge Lillehammer-mannskapet strekker rett og slett ikke til mot de beste og måtte tåle hele 12 baklengsmål på langturen til Stavanger for to dager siden. Karl Markström, Joakim Lilliehöök, Pål Nyland og Jakop Leibnitz er ute. Grüner har rustet opp troppen og fått tilbake spillere fra skade foran den viktige nedrykkskvalifiseringen. Om fokus på de viktige kampene fremover er noe av forklaringen på de svake resultatene den siste tiden vites ikke, men torsdag ble det ti baklengsmål hjemme mot Stjernen. Totalt har laget sluppet inn 37 mål på de fem siste matchene. Joachim Sommer-Nielsen, Jussi Tammela, Tim Robin Johnsgård, Sebastian Labori Christiansen, Petter Grønstad og Nils Carnbäck mangler.

Odds:

Norsk Tipping: 2,20 - 4,50 - 2,45
Coolbet: 2,10 - 4,45 - 2,95

Stavanger Oilers - Manglerud Star

Blir det gullfest i Stavanger i kveld? Seks poeng på de to siste matchene garanterer nok en feiring i vest, Oilers kan også få hjelp og gullkonkurrent Storhamars kamp starter to timer tidligere enn denne. Skulle det ikke lykkes i kveld, er neste hinder Grüner i siste serierunde i Oslo om tre dager. Martin Lefebvre sto for hele sju (!) poeng da Lillehammer ble knust torsdag og har funnet formen foran sluttspillet. Kun Greg Mauldin sto over sist. Ringerikes sterke seier over Frisk Asker passet MS dårlig. Nå er avstanden mellom de to kun på fire poeng, men Oslo-laget kan få hjelp av Stjernen i en match med dropp allerede klokken 14. Det betyr at MS i teorien kan ha kun æren å spille for her fire timer senere. MS melder at kun lagleder Bjørn Danielsen er ute med strekk!

Odds:

Norsk Tipping: 1,00 - 19,00 - 32,00
Coolbet: 1,01 - 27,00 - 80,00

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form