Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 5, 2023

Før dropp: Martinsen-debut, duo tilbake i toppkampen og skadefri tropp

Hockeyåret 2023 innledes med torsdagens runde der Lillehammer-restene tar turen til Jordal og det spilles toppkamper både i Stavanger og Asker.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Vålerenga - Lillehammer, Jordal kl 18.30 (TV 2 Play)
Ringerike - Manglerud Star, Schjongshallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Stavanger Oilers - Storhamar, DNB Arena kl 18.30 (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)
Frisk Asker - Stjernen, Varner Arena kl 18.30 (TV 2 Play)

Vålerenga - Lillehammer

Andreas Martinsen møter gamle kjente kun tre dager etter han ble presentert som Vålerenga-spiller på Jordal. Også Henrik Eriksson, William Mäkinen og Nick Dineen har reist fra OL-byen, men også andre profiler kan forsvinne. Blir Martin Gran å se i kveld? Med Alexander Reichenberg og Karl Markström ute med skade blir det en tynn LIK-tropp her selv om Daniel Sakshaug leies inn fra Gjøvik. Vålerenga ligger på femteplass med seks poeng opp til serieleder Oilers og skal vinne kamper som denne dersom nye pokaler skal finne veien til Jordal, men også hjemmelaget må tåle flere fravær. Sebastian Johansen er tilbake, men Rasmus Ahlholm, Darien Craighead, Jørgen Karterud, Daniel Sørvik og Stian Solberg alle er ute med skader.

Odds:

Norsk Tipping: 1,10 - 9,80 - 14,00
Coolbet: 1,13 - 10,00 - 18,00

Ringerike - Manglerud Star

Ringerike har etter en tung seriestart kommet seg forbi Manglerud Star og opp på den siste sluttspillplassen, men begge står med 20 poeng foran den viktige duellen på Hønefoss i kveld. Med 20 poeng opp til Lillehammer og 9 ned til Grüner tyder mye på at disse to vil ende som nummer åtte og ni på tabellen. Ringerike har vunnet tre av de fire siste kampene og teamet har brukt juletiden godt. Samtlige spillere er klare for MS-matchen. Marius Trygg har ledet MS i to kamper med tap mot Grüner og Frisk Asker som utfall. Også gjestene fra Oslo har fått så godt som hele troppen på plass og klar, men Christer Simonsen er usikker og må testes inn mot dropp. PS! I dag er det to måneder siden sist MS-triumf i Fjordkraft-ligaen.

Odds:

Norsk Tipping: 1,30 - 6,30 - 6,60
Coolbet: 1,33 - 6,50 - 7,45

Stavanger Oilers - Storhamar

En av rundens to toppkamper spilles i DNB Arena der Nick Dineen er klar for å å gjøre sin debut. Oilers har kommet seg opp på førsteplassen mange spådde de ville ende på og feiret nyttårsaften som serieledere. Storhamar er nummer fire med fem poeng opp til dagens motstander. Kristian Østby er langtidsskadet hos hjemmelaget som fortsatt kikker etter en mulig erstatter der blant andre Sverre Rønningen skal være interessant. Dennis Sveum var tilbake da Sparta ble knust 7-2 i toppkampen mot Sparta i romjulen. Gjestene har meldt seg på i gullkampen og har den siste tiden styrket troppen med den tidligere NHL-duoen Jakub Kindl og David Booth. Sander Vold Engebråten og Martin Rønnild er tilbake her mens Miles Gendron og Anton Karlsson står over.

Odds:

Norsk Tipping: 1,90 - 4,20 - 3,15
Coolbet: 2,00 - 4,40 - 3,20

Frisk Asker - Stjernen

Nummer tre og nummer seks møtes i Varner Arena i kveld i det som også må betegnes som en toppkamp da kun sju poeng skiller de seks beste i ligaen. Frisk Asker har vunnet sju av de siste åtte kampene og har reist seg etter en svak periode med ni baklengs hjemme mot Storhamar som bunnpunktet. Håkon Løken Pedersen er fortsatt skadet mens Mats Frøshaug er syk. Stjernen røk mot både Storhamar og Vålerenga i romjulen og har jobbet med å styrke troppen den siste tiden - blant annet med Martin Gran fra Lillehammer. Gjestene fra Fredrikstad rapporterer at kun Håkon Imset Stormli, som nylig signerte ny kontrakt, misser kveldens oppgjør.

Odds:

Norsk Tipping: 1,87 - 4,40 - 3,15
Coolbet: 1,95 - 4,40 - 3,40

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form