Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 22, 2022

Før dropp: Målvakt ute, Oilers uten firkløver og 1. divisjonslån

Også i kveld byr Fjordkraft-ligaen på fem kamper og full serierunde med storkamp i vest mellom Stavanger Oilers og serieleder Frisk Asker!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Stavanger Oilers - Frisk Asker, DNB Arena kl 18.30 (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)
Lillehammer - Stjernen, Eidsiva Arena kl 18.30 (TV 2 Play)
Manglerud Star - Sparta, Manglerud ishall kl 18.30 (TV 2 Play)
Ringerike - Storhamar, Schjongshallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Grüner - Vålerenga, Grünerhallen kl 19.00 (TV 2 Play)

Stavanger Oilers - Frisk Asker

Rundens storkamp spilles i DNB Arena der forrige sesongs dobbeltmester møter serielederen. Hampus Gustafsson sa til nitten.no tidligere denne uken at han fortsatt holder Oilers som seriefavoritter til tross for en middels start med bortetap både mot Sparta og Vålerenga. Hjemme i Stavanger ble det seier mot Storhamar i helgen. Som sist må Oilers stille uten Kristian Østby, Bryce Gervais, Ludvig Hoff og Andreas Klavestad. Frisk Asker er eneste lag med full pott etter fire serierunder og har faktisk en liten luke på fem poeng ned til VIF og Sparta. Også i Frisk-troppen er status som tirsdag; Mikkel Christiansen, Joakim Opsahl og Patrick Bovim er ute.

Odds:

Norsk Tipping: 1,60 - 4,50 - 4,20
Coolbet: 1,67 - 4,50 - 4,55

Lillehammer - Stjernen

To av lagene som har åpnet ok møtes på Lillehammer. Hjemmelaget overrasket med å slå både Sparta og Storhamar før det nå har blitt nederlag mot Vålerenga og Frisk Asker. Andreas Martinsen manglet i Varner Arena tirsdag og rekker heller ikke denne. Med også Stein André Hagen ute låner Lillehammer inn Lauri Nevala fra 1. divisjonsklubben Gjøvik. Stjernen fikk sesongens første trepoenger sist. Mikael Mikalsen og Emil Buskoven var ikke med da og blir ikke heller ikke klare nå. I dag står også målvakten Jesper Eliasson over. Det betyr trolig at Preben Arntsen tar plassen mellom stengene i Eidsiva Arena.

Odds:

Norsk Tipping: 2,35 - 4,20 - 2,35
Coolbet: 2,45 - 4,50 - 2,45

Manglerud Star - Sparta

Er Sparta vel store favoritter her? Manglerud Star virker langt mer konkurransedyktige enn foregående sesonger og har en offensiv som har vist muskler innledningsvis. Samtidig trengte Sparta spilleforlengelse for å senke Ringerike hjemme i Sarpsborg for to dager siden. Roy Johansens MS står med seks poeng så langt og stiller også her med en skade- og sykdomsfri tropp. Også i Sparta er status som sist. Det betyr at Sondre Ahlsen, Jonas Holøs og Calle Spaberg Olsen mangler. Sarpingene har vært involvert i fire jevne kamper så langt og mye tyder kanskje på nok en tett batalje her?

Odds:

Norsk Tipping: 4,20 - 4,70 - 1,58
Coolbet: 4,40 - 4,85 - 1,65

Ringerike - Storhamar

Ringerike er et av lagene som står med kun tre kamper så langt. Laget åpnet med å slå Grüner greit, så ble det 7-0-tap mot MS i Oslo før det sto 0-0 etter 60 minutter i Sparta Amfi tirsdag. Hva kan man forvente at Martin Boorks gutter her? Med unntak av langtidsskadde Dustin Parks og Mathias Landa er hele Ringerike-troppen friske og klare for sesongens andre hjemmekamp. Heller ikke Storhamar har vært stabiliteten selv så langt med to seirer og to tap. I 8-1-seieren hjemme mot Grüner tirsdag var laget helt overlegne og ga Petter Thoresen sin første hjemmeseiere etter returen. Som de siste kampene mangler Patrick Elvsveen og Mathias Papuga.

Odds:

Norsk Tipping: 5,80 - 5,50 - 1,37
Coolbet: 6,80 - 5,60 - 1,40

Grüner - Vålerenga

Runden avsluttes med lokaloppgjør på Grünerløkka. Hjemmelaget har ambisjoner om å ende blant de åtte beste denne sesongen, men har åpnet med fire strake tap og hele 21 baklengs. Særlig i matchen på Hamar tirsdag så det tungt ut for Grüner-gjengen som brukte nesten halve matchen på å få løsnet skudd på mål (som til alt overmål gikk inn). Eirik Lavik, Trym Auren og Joachim Sommer Nielsen blir ikke klare for VIF-duellen - det betyr at Grüner igjen tar med Kristoffer Skjervold fra Furuset. Vålerenga kommer fra en sterk seier over Stavanger Oilers og virker å være på gang? I tillegg til Daniel Sørvik mangler også Jørgen Karterud som forlot isen med smerter tirsdag. Heller ikke i kveld kommer Rasmus Ahlholms re-debut.

Odds:

Norsk Tipping: 9,00 - 7,20 - 1,20
Coolbet: 11,00 - 6,75 - 1,25

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form