Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 9, 2021

Før dropp: LIK-debut, trener i karantene og tynn VIF-tropp

Slår Oilers tilbake etter tapet sist? Kan MS nærme seg Ringerike og 8. plassen? Hva slags tilstand er VIF i? Og hvordan ender toppkampen i Askerhallen? For en runde vi får i kveld!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Runden:

Lillehammer - Stavanger Oilers, Eidsiva Arena kl 18.0 (TV 2 Play)
Vålerenga - Grüner, Jordal Amfi kl 18.30 (TV 2 Play)
Ringerike - Manglerud Star, Schjongshallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Frisk Asker - Stjernen, Askerhallen kl 19.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Lillehammer - Stavanger Oilers

Oilers mistet forspranget på Stjernen da de tapte bortekampen mot Sparta sist, men får en fin sjanse til å slå tilbake her. Lillehammer står med to strake hjemmeseirer og har med det passert rivalen Storhamar på tabellen. Søndag ble det hele 7-0 hjemme mot Ringerike. Kun Andreas Martinsen er ute i oppgjøret der nysignerte Nils Carnbäck får sin debut. Han står med 48 poeng på 19 kamper for Narvik denne sesongen. Oilers står med to tap på sine tre siste borteturer, men har kun spilt én kamp de siste elleve dagene da oppgjøret mot Vålerenga ble utsatt. Her er Kristian Østby, Christian Wetteland, Magnus Hoff, André Strandborg og Andreas Klavestad ute. William Kuisma og Nicolai Bryhnisveen kommer inn i troppen.

Odds:

Norsk Tipping: 4,10 - 4,50 - 1,60
Coolbet: 3,95 - 4,30 - 1,80

Vålerenga - Grüner

Hva slags tilstand er Vålerenga-leiren i foran denne kampen? Matchen mot Oilers 2. desember ble utsatt grunnet sykdom i troppen, så ble det avdekket et positivt smittetilfelle og også oppgjøret mot MS måtte flyttes. VIF har hatt få folk på trening inn mot dette oppgjøret som blir det første siden seieren over Lillehammer 27. november, men her er 10 forwards og seks backer klare inkludert Rasmus Forsberg fra Hasle-Løren og Lørenskog-backen Kevin Berg. Stefan Espeland, Gabriel Koch, Mika Partanen, Filip Lalande, Pontus Finstad, Jonas Oppøyen og Storm Mørch-Karlstad mangler. Grüner fikk med seg et sterkt poeng på Hamar for en uke siden, og viste tendenser også i Askerhallen lørdag. 41-37 i skudd borte mot formlaget er noe å bygge videre på for de lilla. Trym Auren og Jonathan Lafjell Ed spiller ikke i kveld.

Odds:

Norsk Tipping: 1,27 - 6,20 - 6,90
Coolbet: 1,33 - 6,50 - 7,45

Ringerike - Manglerud Star

Hvis Manglerud Star har noen som helst planer om å henge seg på i kampen om åttendeplassen utover vinteren er dette en kamp som bør vinnes. Avstanden opp til Ringerike er på 15 poeng, 12 kan kanskje gi et visst håp, men 18 vil være i drøyeste laget. Etter hjemmeseieren over Vålerenga har Ringerike tapt mot Sparta, Frisk og Lillehammer. I MS-leiren var 6-2-triumfen over naboen Grüner en sårt tiltrengt opptur, men mot serieleder Stjernen forrige torsdag ble de gule og grønn et nummer for små. Ringerike-trener Martin Boork er i karantene i kveld etter smitte på en skole der hans barn er elev. Jonas Haughom er med U20-landslaget og Brett Perlini hviler med en hodesmell. Hos MS er Shafaat Hashim og Theodor Steen-Gulbrandsen skadet, Mats Trygg og Kristoffer Pihlqvist syke og Lucas Loob Trygg og Anders Jonassen i U20-VM.

Odds:

Norsk Tipping: 1,70 - 4,50 - 3,60
Coolbet: 1,70 - 4,50 - 4,35

Frisk Asker - Stjernen

Rundens store toppkamp spilles i Askerhallen der Frisk Asker kan melde seg på i kampen om seriegullet. Det skiller åtte poeng foran denne duellen - noe som betyr at det vil bli langt opp med borteseier, men overkommelig avstand med hjemmejubel i kveld. Frisk står med fem strake seirer og ser ut til å få en strålende avslutning før flyttingen til ny arena. Her stiller tigrene uten Endre Medby, Fredrik Bjørndal og Nicklas Dahlberg mens Eskil Wold er med U20-landslaget. Henrik Fayen-Vestavik starter i mål. 5-0-tapet hjemme mot Oilers i toppkampen var stygt, men Stjernens offensiv fant raskt tonen igjen. Seks poeng og 13 mål har vært lagets respons mot MS og Storhamar. Kun Jonathan Hafsmoe og Benjamin Byrkjeland mangler i dag. Dette kan bli en thriller!

Odds:

Norsk Tipping: 2,30 - 4,20 - 2,35
Coolbet: 2,60 - 4,35 - 2,35

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form