Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 27, 2024

Før dropp: Fulltallige i derbyet, Oilers-trio ute, VIF henter tilbake unggutt

EHL-helgen serverer fem godbiter og tre av oppgjørene spilles lørdag med lokaloppgjør i Lillehammer og viktig match mellom Oilers og Sparta i vest!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Serierunden:

Lillehammer - Storhamar, Eidsiva Arena kl 15.30 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)
Stjernen - Vålerenga, Stjernehallen kl 16.00 (TV 2 Play)
Stavanger Oilers - Sparta Sarpsborg, DNB Arena kl 16.00 (TV 2 Play)

Rundetips fra «Blaker'n»:

- Jeg tror Stjernen slår Vålerenga. Dagens spill! Oilers taper ikke matcher for tiden så Sparta får det tøft der borte. Storhamar setter skapet på plass og slår Lillehammer. Lørenskog kan sette spikeren i kista nå med å slå Ringerike. Ringerike MÅ vinne denne skal de kunne ta igjen Lørenskog. Comet ryker mot Frisk.

Lillehammer - Storhamar

Mjøsderby i OL-byen der Lillehammer ber folk komme tidlig til det som også er uvant kampstart klokken 15:30. LIK-legenden Stein Tore Bakken skal hedres for sine 841 for kamper for klubben og drakt nummer 44 skal heises i taket. Over til det som skal skje på isen der Storhamar virker helt ustoppelige for tiden. 19 strake seirer sier alt og laget styrer mot gull. Men en av 19 seirene som satt lengst inne var forrige møte med naboen da serielederen trengte spilleforlengelse for å avgjøre. Intet nytt Storhamar som dermed stiller uten Jacob Lundell Noer, Ole Indergaard og Andreas Hjelm. Lillehammer har sju poeng ned til Lørenskog, men også to kamper mer spilt. Torsdag ledet laget 3-0 borte mot Sparta, og selv om det endte med kun ett poeng, var prestasjonen og fire scoringer på en tøff bortebane uansett et lyspunkt Christoffer Larssen Berger, Vegard Fredriksen og målvakten Tomas Kral manglet sist, men Lillehammer melder nå om full tropp!

Odds:

Norsk Tipping: 7,20 - 5,50 - 1,30
Coolbet: 6,20 - 5,75 - 1,40
Comeon: 6,05 - 5,25 - 1,36
Unibet: 6,50 - 5,60 - 1,32

Stjernen - Vålerenga

Stjernen ser ut til å gjøre opp med Frisk Asker om femteplassen 11 runder før slutt. Hjemmelaget har vært involvert i meget målrike kamper den siste tiden og kommer nå fra 7-3-tap borte mot Storhamar. Sist hjemmekamp endte med 6-0-seier over Ringerike Panthers. Håkon Imset Stormli, Magnus Nybraaten Hansen, Andreas Røykås Marthinsen, Calle Spaberg Olsen og Magnus Eikrem Haugen var alle på fraværslisten for to dager siden. Hva så med Vålerenga? Etter to tap og svake prestasjoner, ble det 6-3 over Frisk Asker torsdag i en merkelig kamp. Gjestene ledet 3-0 før Vålerenga snudde alt i en ellevill midtperiode. Tre poeng var viktigst, men VIF-mannskapet fremsto mer solid før jul. Med avstanden opp til Storhamar, handler det meste nå om å holde Stavanger Oilers bak seg og sikre andreplassen. Mark Auk får selskap av Pontus Finstad på listen over utilgjengelige spillere som fører til at Christian Torrissen hentes tilbake fra Grüner.

Odds:

Norsk Tipping: 4,00 - 5,00 - 1,58
Coolbet: 3,90 - 5,15 - 1,67
Comeon: 3,91 - 4,56 - 1,63
Unibet: 3,75 - 4,60 - 1,65

Stavanger Oilers - Sparta Sarpsborg

Nummer tre og fire på tabellen møtes i DNB Arena. Hele 12 poeng skiller de to, og da Oilers også har én kamp mindre spilt MÅ sarpingene vinne dette skal de ha noe håp om å ta medalje. Oilers ser virkelig ut til å være på gang og kommer til denne med fem strake seirer. Perioden med en rekke spillere ute kostet dyrt, men sist var også Andreas Heier på plass og styrket troppen. Kristian Østby, Christoffer Karlsen og Oliver Calik er ute som sist. Sparta Sarpsborg har ikke vært lett å bli klok på den siste tiden. 4-1-seieren hjemme over Vålerenga var bunnsolid, men ble fulgt opp av 5-1-tap borte mot Frisk Asker og sist 5-4 over Lillehammer i en match der gjestene ledet 3-0. Også sarpingene kommer uforandret. Tim Daly er fortsatt ikke klar og Jonathan Hermansson sto over sist.

Odds:

Norsk Tipping: 1,72 - 4,10 - 3,85
Coolbet: 1,85 - 4,45 - 3,50
Comeon: 1,78 - 4,05 - 3,57
Unibet: 1,78 - 4,10 - 3,50

Runden avsluttes også denne helgen med to søndagskamper. Lørenskog og Ringerike Panthers kjemper om åttendeplassen med ti poengs forsprang til romerikingene. Da sier det seg selv at denne kampen kan bli helt avgjørende.

Frisk Asker manglet mange spillere torsdag, ledet likevel 3-0 på Jordal, men tapte til slutt 6-3. Søndagens motstander Comet har sett bedre ut etter jul og fikk en skikkelig opptur med hjemmeseier mot Lørenskog. I Halden handler alt om å stille best mulig rustet til kvalifiseringen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form