Lukk søk

Elitehockeyligaen

November 16, 2023

Før dropp: Bonsa-retur, Kristiansen-sesongdebut og Dostie tilbake i Norge

EHL er tilbake etter en liten pause og det samme er veteranene Alexander Bonsaksen og Tommy Kristiansen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Serierunden:

Stavanger Oilers - Lørenskog, DNB Arena kl 18.00 (TV 2 Play)
Comet - Vålerenga, Halden ishall kl 18.30 (TV 2 Play)
Ringerike Panthers - Lillehammer, Schjongshallen kl 18.30 (TV 2 Play)
Storhamar - Frisk Asker, CC Amfi kl 18.30 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)

Rundetips fra «Blaker'n»:

- Storhamar fungerte ikke mot VIF sist mens Frisk våknet litt mot Sparta og får tilbake litt spillere. En skummel kamp. Oilers tar Lørenskog, men det ble kun 1-0 sist. Ringerike er sterke hjemme og slår Lillehammer mens Comet får det tungt mot et meget solid Vålerenga.

Stavanger Oilers - Lørenskog

Dagens største favoritt er Stavanger Oilers, men de var store favoritter også sist da tilsvarende match endte kun 1-0. Etter sjokktapet i Halden ishall sist, er hjemmelaget ute etter å vise seg fra en annen side og ikke minst hente poengene som trengs for å henge med Vålerenga og Storhamar. Andreas Klavestad, Patrick Elvsveen, Simon Bourque, Nicolai Bryhnisveen og Tommy Kristiansen manglet alle sist, men onsdag var hele troppen på is og hvert fall sistnevnte er nå tilbake og klar for sesongdebut. Lørenskog har fortsatt to lag bak seg tross fem strake tap, men romerikingene var nær poeng mot Lillehammer sist. David Aas-Larsen, Mathias Dehli, David Göransson, innleide Jonas Nyhus Myhre og Kristoffer Pihlqvist er skadet, Noah Aarthun er syk og misser møtet med gamleklubben sammen med Fredrik Mikkelsen. Mads Vestby leies inn fra Hasle-Løren.

Odds:

Norsk Tipping: 1,00 - 20,00 - 32,00
Coolbet: 1,02 - 18,00 - 38,00
Comeon: -
Unibet: -

Comet - Vålerenga

Med ni strake seirer tok Vålerenga EHL-pause på tabelltoppen. Den siste kom i hjemmemøtet med nettopp Comet (8-2) - noe som betyr at disse to møtes i to strake serierunder. Fredrik Andersson mener Oslo-laget ser mer solide ut denne sesongen, og de siste ukene har også importene Andrew Nielsen og Alex Dostie ankommet Jordal. Sistnevnte debuterer for Vålerenga i Halden ishall i kveld og returnerer dermed til fylket der han har mange gode opplevelser fra tiden i Stjernen. Kun langtidsskadde Mark Auk er ute med skade. Comet fikk en opptur med den sensasjonelle 2-1-seieren mot Oilers for to uker siden og viste da at de kan plage alle i denne ligaen på en god dag. Trener Leif Carlsson melder om noe sykdom i laget og at troppen er klar først klokken 16.

Odds:

Norsk Tipping: 32,00 - 20,00 - 1,00
Coolbet: 29,00 - 16,00 - 1,04
Comeon: 44,00 - 14,70 - 1,01
Unibet: -

Ringerike Panthers - Lillehammer

Ringerike hadde en tung start på sesongen med enormt mye skader og ikke minst en meget trøblete oppkjøring, men avsluttet med å slå Frisk Asker hjemme og ta poeng i Fredrikstad før EHL-pausen. Lillehammer har fire tap på de siste seks kampene, men alle er kommet mot topp tre-lagene. Lørenskog ble slått 4-3 sist og laget ligger på en fin femteplass så langt. Duoen Vegard Fredriksen og Christoffer Berger er ute og blir ikke med bussen til Hønefoss. Dallas Gerads er hentet inn på en korttidskontrakt og kan få sin debut her. Jakob Rian og Colton Leiter mangler fortsatt hos Ringerike, men Håkon Engh er tilbake. Jonas Slettebø Haughom er usikker og må testes inn mot dropp.

Odds:

Norsk Tipping: 3,85 - 4,30 - 1,70
Coolbet: 3,85 - 4,40 - 1,75
Comeon: 3,74 - 4,34 - 1,72
Unibet: 3,50 - 4,60 - 1,70

Storhamar - Frisk Asker

Jakub Kindl er tilbake i Hamar og får sin sesongdebut i hjemmemøtet med Frisk Asker. Eirik Salsten soner karantene mens Martin Johnsen og Sander Hurrød er ute. Dette blir også den første matchen med skjenking av alkohol i CC Amfi der tilskuerne nå kan nyte en øl eller et glass vin. Og det har vært mye å skåle for i byen denne høsten, men Storhamar avsluttet del én av sesongen med tap på Jordal som førte til at VIF tok seg forbi rivalen inn i pausen. Hva så med Frisk Asker? Lagets skadeproblemer nådde toppen da det manglet elleville ti spillere, men de som var med kjempet som helter og slo Sparta Sarpsborg etter forlengning. Alexander Bonsanksen er tilbake her og får sin sesongdebut, også Anton Holm, Magnus Geheb og Tobias Fladeby er med igjen, men Emil Frøshaug, Felix Girard, Petter Birkheim Andersen og Tobias Skuterud mangler fortsatt. Et par spillere må testes før avreise til Hamar.

Odds:

Norsk Tipping: 1,25 - 6,30 - 8,00
Coolbet: 1,27 - 6,70 - 8,05
Comeon: 1,29 - 5,81 - 7,55
Unibet: 1,23 - 6,75 - 7,50

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form