Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 2, 2024

Før dropp: Åtte Frisk-spillere ute, Oilers-trio står over, Kristiansen-hyllest

Kun 14 kamper gjenstår av seriespillet i EHL denne sesongen, og fire av dem spilles denne helgen!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Serierunden:

Stavanger Oilers - Sparta Sarpsborg, DNB Arena kl 16.00 (TV 2 Sport 2 og TV 2 Play)
Frisk Asker - Comet, Varner Arena kl 17.00 (TV 2 Play)
Stjernen - Vålerenga, Stjernehallen kl 14.30 (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)
Lørenskog - Ringerike Panthers, Lørenskog ishall kl 17.00 (TV 2 Sport 1 og TV 2 Play)

Rundetips fra «Blaker'n»:

- Stjernen har tatt Vålerenga før i år - jeg tror de gjør det igjen. Oilers slår også Sparta og sørger for at vi får en herlig duell om sølvet på Jordal til uken. Jeg tror Lørenskog slår Ringerike hjemme på søndag og Frisk Asker tar Comet greit.

Stavanger Oilers - Sparta Sarpsborg

Nummer tre og fire på tabellen møtes i DNB Arena til helgens første match. Oilers benytter også sesongens siste seriekamp på egen is til å takke Tommy Kristiansen som har tilbragt store deler av sin karriere i nettopp disse to klubbene. Fem strake seirer nå for Oilers som har brukt de siste dagene til å ta seks poeng mot Lørenskog. Det trengs i også i jakten på andreplassen der alt kan bli avgjort i toppkampen på Jordal tordag. Anders Gjøse må klare seg uten Christoffer Karlsen, Noah Aarthun og Kristian Østby i dag. Gjestene ligger 13 poeng bak Oilers og ender mest sannsynlig som nummer fire. Torsdag ble det tre poeng i derbyet i Fredrikstad uten Paulius Gintautas, brødrene Vetle og Håvard Salsten, Tim Daly og Magnus Nilsen. Sistnevnte er tilbake her.

Odds:

Norsk Tipping: 1,58 - 4,50 - 4,40
Coolbet: 1,65 - 4,70 - 4,30
Comeon: 1,57 - 4,48 - 4,35
Unibet: 1,56 - 4,35 - 4,50

Frisk Asker - Comet

Med åtte poeng opp til Sparta Sarpsborg tre runder før slutt, tyder alt på at det blir femteplass på Roy Johansen i debutsesongen som Frisk Asker-trener. Laget var utrolig nær ved å klå Storhamar på hjemmebane torsdag, og nekte hedmarkingene rekorden med 27 seirer på rad i EHL, men 3-1-ledelsen holdt ikke inn og gjestene avgjorde til slutt på straffer. Det var det andre strake tapet for de oransje som før det kom fra seks strake seirer. Viktor Hertzberg, Hampus Gustafsson, Mattias Bäckman, Emil Frøshaug, Felix Girard, Fredrik Bjørndal, Eskil Wold og Håkon Løken Pedersen er alle ute. Comet ender sist og har lenge kunnet konsentrere seg om kvalifiseringsspill, men fortsetter å plage de store selv med redusert mannskap. 4-3-tap mot Oilers i helgen ble fulgt opp med 3-2-ledelse etter 40 minutter på Jordal. Der stilte Comet med kun 16 utespillere og uten Casper Myklebust, Håkon Vaglen, Jørgen Grøndahl, Marcus Leijonhufvud og Elias Antonsen.

Odds:

Norsk Tipping: 1,02 - 16,00 - 25,00
Coolbet: 1,01 - 25,00 - 50,00
Comeon: -
Unibet: -

Stjernen - Vålerenga

Det ble hett både på og utenfor isen da disse to møttes i januar og matchen etter hvert måtte fullføres uten tilskuere. Nå er det tatt grep, kampen er flyttet fra lørdag til søndag og publikum må rette seg etter nye restriksjoner, slik nitten.no har omtalt. Stjernen kommer til å ende som nummer seks, men har fått et godt tak på Vålerenga denne sesongen. 3-1 og 3-2 er resultatet i favør Fredrikstad-laget i de to siste duellene. Vålerenga er ikke lett å bli kloke på. En bunnsolid match mot Sparta ble fulgt av 8-0-tap på Hamar og en sløv forestilling mot Comet på Jordal sist der sykdomsplagede gjester ledet før siste periode. VIF trenger poeng for å holde Oilers bak seg i sølvduellen, og de to møtes i neste kamp i Oslo. Mark Auk var tilbake torsdag og spilte sin første kamp siden oktober, mens Pontus Finstad, Sebastian Johansen og Markus Søberg satt på tribunen.

Odds:

Norsk Tipping: 3,45 - 4,40 - 1,77
Coolbet: 3,20 - 4,70 - 1,90
Comeon: 3,28 - 4,29 - 1,78
Unibet: 3,50 - 4,40 - 1,73

Lørenskog - Ringerike Panthers

Da Ringerike tapte på Lillehammer var det klart at Lørenskog vil ende som nummer åtte og gå til sluttspill i comebacksesongen i EHL mens Hønefoss-gjengen må ut i kvalifisering for å berge plassen. Dermed ble ikke denne kampen det den kunne vært - ti poeng skiller disse to tre runder før slutt. Lørenskog har to tap mot Oilers på tre dager denne uken og har den siste tiden manglet Jacob Hallberg, Andreas Pettersen, Vetle Indrelid og David Göransson. Seks tap på rad nå for Ringerike som også dro målløse fra Lillehammer torsdag. Lørenskog, Sparta Sarpsborg og Lillehammer gjenstår før kvalifiseringen tar til. Dennis Ryttar og Thor Jørgen Torp Friestad var de eneste som manglet torsdag.

Odds:

Norsk Tipping: 2,15 - 4,30 - 2,60
Coolbet: 2,00 - 4,60 - 3,00
Comeon: 2,02 - 4,10 - 2,77
Unibet: 2,10 - 4,10 - 2,70

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form