Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 17, 2024

Flytter VIF-kampen etter hockeybråket: - Færre som tar seg en fest på søndag

Stjernens hjemmekamp mot Vålerenga i mars flyttes fra lørdag til søndag med dropp klokken 14:30 som en følge av bråket som tømte hallen i januar.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Matchen er flyttet etter en helhetsvurdering og mye dialog med blant annet politiet. Vi må gjøre det vi kan for å arrangere på en trygg måte her, sier Anders Åsle, daglig leder i Stjernen, til nitten.no.

Petter Salsten, generalsekretær i Norges Ishockeyforbund, bekrefter at grepet kommer som en følge av bråket som oppsto da de to lagene møttes i Fredrikstad 27. januar og at avgjørelsen er tatt i samråd med klubbene og rettighetshaver TV 2.

- Vi har satt på mulige dager og landet på søndag 3. mars. Vi ønsker i utgangspunktet lørdagskamper med flere folk og bedre omsetning, men sånn må det bli denne gangen, sier Åsle.

Tømte hallen

Da Stjernen og Vålerenga møttes til det forbundet omtalte som en risikokamp - på en lørdag - i slutten av januar ble det bråk mellom klubbens supportere utenfor hallen mellom første og andre periode.

En vakt ble slått ned i tumultene som oppsto og det ble kastet blant annet fyrverkeri.

Matchen ble utsatt i over en time, Vålerenga-supporterne ble sendt tilbake til Oslo og kampen fullført for tomme tribuner.

Mars-duellen mellom de to lagene var i utgangspunktet berammet til lørdag 2. mars med dropp først klokken 18:30.

- Det er jo ingen tvil om at beruselsesnivået er en faktor. Og det er færre som tar seg en fest på en søndag enn lørdag. Lørdag er det mer duket for at det kan bli problemer, sier Åsle.

Sesongens siste

Oppgjøret i Fredrikstad 3. mars er den siste kampen mellom de to lagene denne sesongen dersom de ikke møtes i sluttspillet.

- Det er ikke sikkert dette løser alt. Det kan hende det kommer noen «gærniger» uansett, unnskyld uttrykket, men vi tar de grepene vi kan gjøre, sier Åsle som tidligere jobbet i nettopp Vålerenga.

- Og dette er et av flere tiltak. Det var ikke slik at vi ikke gjorde noe sist heller, men vi har ny dialog med politiet og forbundet for blant annet å se på plasseringene av supporterne.

- Kjedelig at det blir slik?

- Ja, det er jo det. Noen vil jo si vi gir for mye makt til enkeltpersoner ved å flytte kampen, men det er nå som det er. Jeg tror dette er det riktige å gjøre nå.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form