Lukk søk

Fjordkraftligaen

May 12, 2021

Flod etter rettsmøtet: - Fikk frem de viktige synspunktene

Narvik-advokat Per A. Flod er godt fornøyd med hvordan klubben la frem sin sak i dagens rettsmøte i Oslo tingrett. En avgjørelse er ventet neste uke.

- Vi gjennomførte et rettsmøte på video, slik det er i disse tider. Det ble gjennomført på en grei måte. Jeg syns vi fikk frem de viktige synspunktene, så da er det stort sett bare å vente på resultatet. Det kommer i neste uke, ifølge dommeren, sier Narvik-advokat Per A. Flod til nitten.no kort tid etter rettsmøtet ble avsluttet.

«Muntlig forhandling med sakstype midlertidig forføyning Narvik Ishockeyklubb - Norges Ishockeyforbund 12. mai» kunne man lese i Oslo tingretts dagsplan onsdag.

Narvik har tatt ishockeyforbundets vedtak om å sende landets nordligste toppklubb ned fra Fjordkraft-ligaen til retten med krav om å beholde plassen.

Dersom Narvik ikke når frem, vil det bli reist erstatningssak mot forbundet som følge av nedrykket og de økonomiske konsekvensene dette medfører. Styreleder Terje Feragen bekrefter til Fremover at det er snakk om et syvsifet beløp.

Svar neste uke

Advokat Flod forteller at det blir enten-eller fra Narviks side når svaret kommer neste uke.

- Ja, enten får vi en midlertidig forføyning, slik at vedtaket settes ut av kraft inntil videre, eller så får vi det ikke.

- Hva skjer dersom dere får midlertidig forføyning?

- Da er det ikke hjemmel i det vedtaket som sendte Narvik ned. Da må forbundsstyret bestemme hva de gjør, de har litt flere muligheter både innenfor og utenfor kampreglementet. Det finnes en mulighet alle vil godta, og det er å spille med flere lag i ligaen neste sesong, sier Flod.

- Det vil være hårreisende hvis de da vil prøve å sende Narvik ned nok en gang. Men dette er kun spekulativt. Det er i grunn ikke annet å gjøre enn å vente på svaret.

Enkel avgjørelse

Narvik-leder Terje Feragen har tidligere fortalt nitten.no at det ikke var en vanskelig avgjørelse for klubbens styre å ta saken videre til rettssystemet.

- Om vi får en forføyning og kan spille videre i Fjordkraft-ligaen eller eventuelt økonomiske tap som skal behandles, sa Feragen i forkant av rettsmøtet.

- Tiden er også litt viktig her. Det hjelper ikke oss så mye om vi får plass i Fjordkraft-ligaen 1. september, la han til.

Du kan lese begrunnelsen og avgjørelsen fra ankeutvalget som sendte Narvik ned i 1. divisjon her!

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form