Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 27, 2023

Fire NHL-klubber så på Solberg: - Det er stor interesse

New York Rangers, Nashville Pradators, Ottawa Senators og New Jersey Devils var alle på plass på Jordal tirsdag for å se på Vålerenga-talentet Stian Solberg.

Foto: nitten.no

- Europa-speiderne reiser rundt, følger opp og ønsker å se mest mulig kamper. De har Stian på blokka og ønsker å bli godt kjent med ham slik de gjør med alle andre spillere de følger tett, sier Vålerenga-sportssjef Anders Myrvold til nitten.no.

I 4-1-seieren mot Lørenskog tirsdag kveld var New York Rangers-speiderne Ari Vuori og Patrick Kjellberg i Oslo for å se nærmere på det 17 år gamle backtalentet.

Også Nashville Pradators, Ottawa Senators og New Jersey Devils hadde sine svenske talentspeidere på plass på Jordal.

- De er her for å se på Stian, de kikker jo da samtidig på andre unge, norske spillere. Plutselig dukker det opp andre talentet. Lørenskog har en 17-åring som scoret to mot Storhamar sist for eksempel, sier Myrvold og sikter til Mathias Dehli.

- Hvor lenge får dere beholde Solberg?

- Det tenker vi ikke så mye på. Det regnestykket tar vi etter sesongen, men det er stor interesse. For hans del må han tenke minst mulig på nettopp det og bare kjøre på. Det gjør han også. Dette er en del an hverandre til attraktive unge spillere selv om det kanskje er litt uvant her. Canadierne har speidere over seg hele tiden, sier Myrvold.

Ni NHL- klubber - minst

Etter det nitten.no får opplyst har også Toronto Maple Leafs, Philadelphia Flyers, Pittsburgh Penguins, Detroit Red Wings, og Montreal Canadiens allerede hatt representanter på plass på Jordal denne sesongen.

Etter åpningskampen mot Frisk Asker skrev TV 2 at to NHL-speidere og fire SHL-speidere var på tribunen-

- Jeg visste ikke at det var så mange. Jeg visste at det var én her, men jeg legger ikke så mye fokus på det. Det er dritkult at jeg har gjort noe bra, og at de ser det, sa Solberg da til kanalen.

- Vi har en bra dialog med speiderne, informerer dem, er åpne og gir dem den informasjonen de måtte ønske. I går var det ganske mange der, og det viser jo bare at det er stor interesse, sier Myrvold.

Han har selv bakgrunn fra verdens beste hockeyliga mens Vålerenga-trener Fredrik Andersson tidligere har bidratt som NHL-speider.

- Nå ønsker vi å utvikle unge spillere som kan ta steget videre og kanskje bli NHL-draftet. Og da gjerne fra Vålerenga og ikke via Canada eller andre steder. Vi vet vi har det rette tilbudet for, i dette tilfellet Stian, men også andre unge spillere. Det vil komme flere, sier Myrvold.

Nei til Sverige i fjor

Stian Solberg ble i sommer valgt som nummer 96 av Regina Pats i WHL i import-draften til den canadiske juniorligaen. Flere svenske klubber viste stor interesse for 17-åringen før jul i fjor da han også besøkte Färjestad og kom hjem fra Karlstad med et konkret tilbud.

- Det var gøy, det! Jeg snakket med litt folk og så en kamp. Det er fint å høre hva de har å si og hyggelig at de syns jeg er en god hockeyspiller, sa backen da til nitten.no.

Göteborg-klubben Frölunda ønsket Solberg allerede i sommer og skal være en av klubbene som fortsatt følger Vålerenga-backen tett. Selv sa 17-åringen følgende i fjor høst om en mulig SHL-fremtid:

- Det er flere bra ligaer, men SHL er et steg man gjerne vil ta. Når det skjer er forskjellig fra person til person. Noen trenger litt ekstra tid hjemme hos mamma og pappa for å modnes litt, mens andre drar tidlig og klarer seg fint selv.

- Jeg forstår at SHL-lagene er ute etter ham. Han er et fantastisk talent, sa Vålerenga-trener Fredrik Andersson da til nitten.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form