Lukk søk

1. divisjon

December 8, 2023

Spiller fire kamper på fem dager: - Enormt krevende

Grünerhallen, Lørenhallen, Fjellhallen på Gjøvik og Ski ishall står på ukeplanen for serieleder Narvik som sparer rundt 70.000 kroner på å droppe én ekstra Oslo-tur.

Foto med tillatelse: Sofie A. Kitterød

- Dette har jeg ikke vært på siden jeg spilte juniorhockey. Det er enormt krevende. Det er det, sier Narvik-spiller Andreas Bergum Hilbertsen til nitten.no.

Han scoret både da Narvik innledet uken med 3-2-tap i toppkampen mot Grüner onsdag og i 5-2-seieren mot tabelljumbo Hasle-Løren torsdag ettermiddag.

Fredag er hviledag for Narvik-gjengen før de lørdag reiser til Gjøvik for å spile nok en toppkamp og helgen til slutt avsluttes i Ski ishall. Fire kamper på fem dager.

- Det er ikke alle som klarer å restituere seg like raskt. Jeg er ung så det er litt lettere for meg, men jeg kjenner fortsatt på det. Man tar også med seg litt mental bagasje fra kampene som henger igjen, sier Hilbertsen.

- Nå blir det fint med en fridag og tenke på litt andre ting.

Samme hotell

Narvik-leiren bor på samme hotell i Oslo under hele oppholdet og lever nærmest som proffer på reise denne uken.

Serielederen hadde håpet på mer enn tre poeng på de to første kampene, men Hilbertsen mener Narvik ikke har prestert på topp hverken i Grünerhallen eller Lørenhallen.

- Vi fokuserer ikke så mye på tabellen, men er nøye på at vi skal bli bedre for hver kamp. Det viktigste er å være på topp mot slutten med play in og kvalifisering. Det er da det gjelder, sier 20-åringen fra Tromsø.

Å drive ishockeyklubb i Narvik er kostbart. Bare reiser er en betydelig kostnad for klubben som i løpet av sesongen må til Oslo for å møte Grüner, Furuset og Hasle-Løren i tillegg til Ski pluss turer til Gjøvik, Bergen og Trondheim.

- Vi må pusle litt for å gjøre dette så gunstig som mulig økonomisk. Ved å spille fire kamper på én tur som nå sparer vi rundt 70.000, forteller sportssjef Martin Persson til nitten.no.

Koster 200.000

Regningen for onsdag til søndag i Oslo med transport, mat, hotell og alt kommer på rundt 200.000 kroner.

- Det er litt opp til klubbene selv å spikre terminlisten slik vi ønsker. Bergen ønsket å spille tre kamper mot oss i Narvik under åpningshelgen og det gikk vi med på. Kanskje vi ønsker å gjøre det samme hos dem neste sesong. Vi må hjelpe hverandre. Det er dyrt å holde på i denne ligaen, sier Persson.

- Går dette på bekostning av det sportslige?

- Klart det er ikke optimalt sportslig, men vi har en fysisk status som gjør at dette kommer til å gå fint. Når alt kommer til alt ønsker alle å spille kamper.

Han er selv hjemme i Narvik mens 1. divisjonslaget har med seg hovedtrener, assistent, én materialforvalter og to fra det medisinske apparatet til Oslo.

- Vi har et visst antall flybilletter. Sånn er det. Men det er mye å holde styr på, ja. Bare med tanke på utstyr, hvor gjør vi av alt, hvor skal det tørke? Det er mye.

Etter lunsj lørdag setter Narvik-gjengen seg på bussen til Gjøvik for å møte en tabelltreer i form.

- De kommer fra en moralseier mot Nidaros og har stor selvtillit. Det blir en tøff kamp, sier Persson.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form