Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 13, 2022

Finaletreneren står uten jobb i mai: - Ingen klubber har tatt kontakt

Anders Gjøses kontrakt med Storhamar går ut 30. april. Den eneste konkrete henvendelsen han har mottatt så langt er et tilbud om å fortsette som assistent på Hamar.

Foto: nitten.no

Stavanger-gutten gikk fra assistentrollen og Sjur Robert Nilsens høyre hånd i Sparta til hovedtrener i Storhamar før forrige sesong. Nå har laget tatt seg til finale og samtidig ansatt Petter Thoresen som ny sjef neste sesong.

Det betyr en usikker hockeyfremtid for Anders Gjøse.

- Min kontrakt med Storhamar går ut 30.april, så det sier seg selv at jeg står uten lønn fra mai, forteller Gjøse fra sin hybel på Hamar.

Savner familien

Etter to år på en liten hybel på Hamar savner Gjøse familien som er bosatt i Sarpsborg. Det er også en av grunnen til at han i møtet med med Petter Thoresen takket nei til en assistentrolle neste sesong.

- For det første så har det vært tøft å være borte fra min datter i to år. For det andre så er det jo hovedtrener jeg ønsker å være, så derfor takket jeg nei til det tilbudet. Jeg er litt lei av å bo på hybel nå, sier han og ler.

Finalenserien mot Stavanger starter 18.april. Da er det bare noen uker før det er stopp på utbetaling av lønn for 37-åringen. Det skulle han gjerne ha unngått.

- Men sånn har det blitt. Og jeg har ingen konkrete tilbud på hånden som jeg kan diskutere heller. Men slik er det jo i den bransjen her. Det er jo mer normalt for min del å ikke vite hvor jeg skal være i løpet av de neste to ukene enn at ting er klart, sier Gjøse.

Venter på tilbud

Flere klubber i Fjordkraft-ligaen står uten trener for neste sesong, men ingen av dem har ringt Gjøse, ifølge treneren selv.

- Nei, jeg har ikke fått noen henvendelser fra noen klubber hverken i Norge eller i Sverige. Såpass ærlig skal jeg være med deg. Men jeg forstår klubbene også med tanke på at det er flere av de som kanskje mangler flere brikker før de tar tak i det sportslige. Så det overrasker meg ikke at klubber i Norge ikke har tatt kontakt, sier han.

- Du er nevnt i forbindelse med Stjernen-jobben?

- Smigrende naturligvis, men det er en kabal som skal gå opp for meg også. Naturligvis er det kort vei til familien, men jeg aner ikke hva de tenker om fremtiden eller hva slags inntrykk de har.

- Så Darren Treloar har ikke ringt?

- Nei!

Finaleklar

At han de neste ukene må tenke på både finaleserien og sin egen fremtid ser han på som helt udramatisk.

- Jeg står jo uten jobb når finalen er ferdig så alle forstår at jeg må kunne snakke med andre fremtidige arbeidsgivere selv om det det spilles finale. Selvfølgelig har jeg fokus på laget, klubben og alt. Men jeg må i tillegg tenke på meg selv og familien også opp i det hele.

- Mye kan skje i løpet av kort tid, så jeg stresser ikke over noe. Nå har vi fokus på finalene, avslutter Gjøse.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form